Momente amuzante la Campionatul Mondial de Fotbal

De Nicoleta Galeteanu pe

6. Atacul perdant al lui Benjamin Massing

Meciul de deschidere din 1990, dintre Camerun şi Argentina.

După ce a căştigat mingea în terenul lui, argentinianul Claudio Caniggia a început să alerge spre poarta Argentinei, doar că Benjamin Massing s-a opus cu toată forţa, reuşind cel mai violent fault din istoria Mondialelor.

Massing a fost eliminat, dar Camerun a câştigat totuşi cu 1-0.

Dar Massing încă nu îşi demonstrase încă toată energia pe teren. În sferturile de finală, Massing a comis-o din nou, făcând un fault în careu, penalty-ul făcut cadou Angliei trimiţând Camerunul acasă.

7. Zapata şi Roger Milla

Şi celebrul goalkeeper columbian José René Higuita Zapata a comis o greşeală demnă de tot râsul, în Italia în 1990. Aflat cu mult în afara careului de 16 metri, Higuita pierde mingea în faţa atacantului camerunez Roger Milla, iar africanul înscrie unul dintre cele mai uşoare goluri ale carierei.

Partida dintre Camerun şi Columbia s-a desfăşurat în optimile Campionatului Mondial, iar naţionala africană a încheiat cu un scor de 2-1, toate cele trei goluri fiind macarte în cele două reprize de prelungiri.

8. Cartonaşe fără număr 

De această dată nu mai este vorba de greşeala unui jucător, ci de cea a unui arbitru. Englezul Graham Poll reuşea să se facă de râs în faţa întregii lumi pe cea mai importantă scenă a fotbalului, după ce pur si simplu uită să-l elimine pe croatul Josip Simunic, deşi acesta avea deja două cartonaşe galbene.

Într-un final, Simunic a fost eliminat după ce a primit cel de-al treilea cartonaş galben. Incidentul s-a petrecut în partida Croaţia – Australia, încheiată cu scorul de 2-2.

9. Franţa învinsă de o debutantă 

Debutantă la un turneu final, selecţionata Senegalului a învins spectaculos Franţa, campioana mondiala en-titre, în 2002.

Primul gol al Senegalului de la CM a fost marcat de Bouba Papa Diop, care a profitat de gafa celebrului portar Barthez. Diouf a patruns pe flancul stâng, a centrat în careu, iar Papa Diop a şutat în portarul Barthez, acesta a respins greşit si mingea a revenit la atacantul african, care a înscris gol. Trecuse doar o jumatate de ora de joc, iar toata lumea astepta replica viguroasa a campionilor mondiali si europeni, dar degeaba…

10. Fotbal şi kung-fu

Pe 25 ianuarie 1995, în campionatul englez, atacantul lui Man. United s-a răzbunat pe un fan care-l insultase, lovindu-l în faţă cu gheata într-o săritură de kung-fu. Francezul a fost condamnat la două luni de închisoare, transformate în 120 de ore de muncă în folosul comunităţii, a fost suspendat pe 9 luni şi amendat cu 20.000 de lire sterline.

Foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2