Povesta studentului american răpit de Kim Jong-un

De Adina Radu pe
Părinții unui student american, dispărut în 2004, în timpul unei vacanțe în China, pot spera că își vor revedea curând fiul, după ce o agenție de presă a relatat că tânărul a fost răpit de guvernul nord-coreean.

Citește și – După 10 ani de pozat oameni fără adăpost, o fotografă și-a găsit tatăl printre ei

David Sneddon avea 24 de ani în 2004, când a dispărut fără urmă în provincia chineză Yunnan. Autoritățile locale au stabilit la acea vreme că tânărul a fost, cel mai probabil, victima unui accident montan și că trupul său zace într-o râpă inaccesibilă.

Recent, însă, agenția sud-coreeană pentru „Reîntregirea familiilor ai căror membri au fost răpiți” a relatat că Sneddon a fost reperat în Coreea de Nord, unde lucrează ca profesor de engleză. Americanul a fost răpit de serviciile secrete nord-coreene, devenind ulterior profesorul personal de limba engleză a lui Kim Jong-un datorită faptului că vorbea fluent limba coreeană și astfel, american fiind, se putea înțelege cu el pentru a-i preda limba engleză. Pe atunci, conducătorul Republicii Populare Democrate Coreene era tatăl acestuia, Kim Jong-il.

Conform, agenției sud-coreene, Sneddon locuiește în prezent în capitala Coreei de Nord, Phenian, unde s-a căsătorit, are doi copii și predă în continuare limba engleză, dar într-o școală.

Părinții lui Snedoon, Roy și Kathleen, nu au crezut niciodată că fiul lor a murit după ce a căzut într-un râu. Știind reputația nord-coreenilor privind răpirea străinilor, aceștia au crezut mereu că regimul dictatorial din Coreea de Nord le-a căutat fiul datorită influenței acestuia, influență pe care a câștigat-o în timpul petrecut ca misionar mormon în Coreea de Sud.

În ultimii 12 ani, părinții lui Sneddon au făcut tot ce a fost posibil pentru ca autoritățile americane să investigheze dispariția fiului lor.

„Am știut mereu că el este în viață, motiv pentru care am continuat să luptăm”, a declarat mama acestuia pentru o publicație de peste Ocean.

Reprezentanții statului Utah din Congresul American au cerut să se investigheze circumstanțele dispariției tănărului, pentru a se confirma dacă a fost sau nu răpit de către Coreea de Nord.

Citește și – A crezut că soția lui a fost răpită și a anunțat poliția. Ce a aflat două luni mai târziu

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro