Două carţi vitale pentru o alimentaţie sănătoasă

De Unica.ro pe

„Noua ordine alimentară. Şi noi ce mai mâncăm?” este o carte care ne învaţă cum putem găti sănătos şi cum putem diferenţia alimentele sănătoase de cele nocive, de care trebuie să ne ferim.
ferim.Este o carte unică! Şi spunem asta pentru că autorul, prof. Univ dr. Gh. Mencinicopschi este doctor în biologie-biochimie, specialist în nutriţie umană, biologie moleculară, inginerie genetică şi, nu în ultimul rând, în alimentaţie şi industrie alimentară.

Mai bine zis, domnul profesor ştie! Este cel care nu poate fi păcălit, cel care trage un semnal de alarmă asupra faptului că mâncăm fără să ne hrănim şi că din cauza a ceea ce mâncăm şi ce nu suntem prea bolnavi, de la vârste prea tinere!

Da, statisticile spun clar: noi, românii, suntem un popor suferind!
În rapoartele despre starea de sănătate a populaţiei se arată că adolescenţii sunt obezi şi bolnavi, că sindromul metabolic se declanşează de la 20 de ani, că poţi face accident vascular cerebral sau stop cardiac de la 30-40 de ani, că suferim de toate bolile (diabet, colesterol mărit, osteoartrite, boli hepato-renale, etc.), deoarece sistemul nostru imunitar nu mai face faţă, cancerul este de toate felurile, este peste tot, ca răceala iarna!

Părinţi, cum va explicaţi că aveţi copii mai bolnavi decât voi!

A sosit timpul să luăm măsuri! Iar ceea ce trebuie făcut vom învăţa din această carte. A mânca nu e ceva simplu! Este un act responsabil care ar trebui învăţat şi predat la şcoală! Ia gândeşte-te…ce ai mâncat zilele astea? Chiar ştii? Eşti sigur că ştii de unde provin alimentele de pe masa ta?

De asemenea, autorul darâmă un mit: nu trebuie să fim bogaţi că să mâncăm sănătos! Lipsă banilor nu justifica faptul că mâncăm toate alimentele gunoi! Ba mai mult, atrage atenţia asupra sofisticăriei gastronomice –  o artă, nu o ştiinţă, cu aspect şi gust încântătoare, însă indigestă şi imbolnavitoare!

În plus cartea aduce în prim plan adevăruri incomode despre minciuna din alimente, fraudarea şi falsificarea alimentelor, despre alimentele ecologice şi „traditionale”.

Bonus: Împreună cu cartea primiţi lista de luat la cumpărături cu E-urile periculoase!
 
Iar tu, cititorule, acum ştii…ce vei face mai departe ţine doar de tine!

Carteadinraft.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro