5 destinaţii pentru minivacanţa de Rusalii

De Nicoleta Galeteanu pe

Ziua liberă de Rusalii nu ne duce cu gândul decât la o minivacanţă binemeritată. Dacă şi tu ai chef de o scurtă plimbare, iată cinci destinaţii frumoase din România pe care merită să le vizitezi.

Sâmbăta de Sus

La poalele munţilor Făgăraş, în jurul unei vechi mănăstiri se găseşte un loc mirific de pitoresc. Înconjurată de păduri şi munţi, Sâmbăta de Sus este o localitate surprinzătoare, unde te poţi bucura de aer curat, linişte şi munte.

Iar ca să păstrezi dimensiunea spirituală a sărbătorii, tot aici poţi vizita şi mânăstirea Brâncoveanu, o lăcaş de cult impresionant de frumoasă, construită ca o cetate.

Lacul Roşu

În estul Transilvaniei, îţi propunem să descoperi o zonă de o frumuseţe unică şi revelatoare, dacă Harghita nu ţi se pare departe.

Lacu Roşu şi Cheile Bicazului sunt două dintre atracţiile Orientalilor care cuceresc orice turist ce se aventurează aici. Ceea ce este interesant la acest lac nu e modul său de formare, nici culoarea sa (deloc roşie cum îi spune numele, ci e mai degraba galben), ci aspectul său de-a dreptul spectaculos. Lacul pare astăzi o pădure scufundată, deoarece în urmă cu 200 de ani, aici se afla o pădure.

În aval de Lacu Roşu încep Cheile Bicazului, un taseu magnific pe valea râului Bicaz, ce reprezintă trecerea între Transilvania şi Moldova.

Gura Portiţei

Pentru cei care preferă să se bronzeze înainte de concediu, Gura Portiţei este cel mai frumos loc de pe litoralul românesc.
Retrasă şi liniştită, plaja dintre Marea Neagră şi lacul Goloviţa este un adevărat paradis printre celelalte  staţiuni autohtone, unde te poţi relaxa într-un wekend prelungit.

Iar dacă nu este vreme de plajă, Delta Dunării poate fi o expediţie mai mult decât captivantă în weekend.

Sfântu Gheorghe

Dacă îţi place peştele şi vrei să stai pe o plajă cu nisip în timp ce pescuieşti, Sfântu Gheorghe este locul ideal.

Relaxare, mult soare, plajă sălbatică, pelicani şi lebede, iată de ce toate drumurile duc spre Delta Dunării în această vară, dacă îţi doreşti itinerarii cu adevărat atrăgătoare.

Paltinu şi valea Doftanei

Valea Doftanei este de un farmec pitoresc aparte, pe care îl descoperi după ce traversezi barajul Paltinu. Mai jos, se află Păltinoasa, unul dintre cele mai frumoase lacuri din ţară.
 
Cheile Doftanei sunt la câţiva kilometri de lac, iar dacă ai ajuns aici, descoperi şi ruinele Bisericii Vechi din satul Trăisteni sau rezervaţia de brad natural Glodeasa. Poţi să faci un popas la stânile risipite pe valea Doftanei, se pot face drumeţii montane prin împrejurimi. Descoperă şi alte locuri aproape de Bucureşti ce merită vizitate. 
Foto:Agerpres 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro