Tort de ananas şi cocos

Tort de ananas şi cocos
.

PENTRU 12 BUCĂŢI – PREPARARE: 35 MINUTE
COACERE: 20 MINUTE

Baza tortului:
► 4 ouă
► 1 pachet zahăr vanilat
► 100 g zahăr
► 150 g făină
► 35 ml ulei
Compoziţie:
► 400 g ananas
► 125 ml suc de ananas
► 125 ml smântână
► 80 g zahăr
► 250 g frişcă
► 2 g gelatină
► 50 g dulceaţă
► 350 g ananas pentru decor
► 250 g fulgi de nucă de cocos

►Se bat ouăle cu zahărul spumă. Se încorporează treptat făina, uleiul şi zahărul vanilat. Se amestecă bine şi se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt. Se coace la 200°C. După ce s-a răcit, se taie în 2 felii.
► Se fierbe sucul de ananas cu zahărul. Se adaugă 400 g de ananas felii şi se fierb uşor. Se lasă la rece.
► Se mixează jumătate din ananasul fiert şi se amestecă bine cu gelatina topită şi frişca.
► Se lipesc foile cu dulceaţă, li se dă o formă rotundă şi se pun într-un inel de tort. Se garnisesc cu felii de ananas şi se toarnă compoziţia gelatinoasă. Se lasă să se întărească, se îndepărtează inelul şi se decorează cu frişcă, felii de ananas şi fulgi de nucă de cocos.
Încearcă şi tort de nuci cu ananas!
Foto: Northfoto

    
Vedete din Romania Vedete internationale