Felicitări electronice sau clasice?

De Unica.ro pe

În semn de recunoştinţă şi de apreciere pentru partenerul tău de business te-ai gândit să-i trimiţi o felicitare de Sărbători. Foarte frumos! Însă, dacă eşti în dilemă dacă să alegi…

… una electronică sau clasică, trimisă prin poştă, află că, după părerea specialiştilor în resurse umane, cele clasice sunt încă preferate.

Chiar dacă suntem în secolul internetului, a informaţiei electronice şi a protecţiei mediului, o felicitare frumos animată primită prin poştă, chiar dacă ajunge mai târziu, va bucura cu siguranţă mai mult un partener de afaceri, decât una electronică, captivă dincolo de ecranul laptopului.

„Îmi place încă să primesc felicitări scrise, pentru că nu mă pot obişnui cu cărţile electronice sau cu cele ascultate la căşti. Mă bucur mult mai mult de o felicitare care începe cu Dragă Roxana… decât de una care este clar trimisă la 50 de destinatari în BCC la mail”, spune Roxana Andrei, HR advisor la compania Sandvik şi membru HR Club.

Însă, mai spune aceasta, din lipsă de timp, poate şi din comoditate, felicitările electronice sunt din ce în ce mai uzitate şi, în plus, gama din care poţi alege este mult mai diversificată oferindu-ţi şi posibilitatea de a fi creativă. Cred că este foarte important, însă, să le personalizezi. Dar, repet, lipsa timpului scuză mijloacele şi, trebuie să recunosc, şi eu procedez de multe ori aşa, menţionează aceasta.

Cristina Ţirulnic, managing partner la compania Integra Evolution şi membru în HR Club spune că alegerea dintre o felicitare electronică sau un clasică depinde de generaţii. „Probabil celor mai tineri li se pare mai firesc să primească felicitări electronice. Mie, personal îmi place să le pipăi, să le citesc şi mă gândesc la faptul că persoana care a trimis-o a dorit într-adevăr să-mi facă o surpriză din moment ce a făcut efortul de achizite, de redactare şi de transmitere prin poştă”, explică aceasta.

De aceeaşi părere este şi Violeta Şuicu,  din partea Gold Voyage şi membru HR Club. Ea spune că un impact mai mare îl are felicitarea trimisă prin poştă, tiparită, dar semnată de mână.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro