Victor Socaciu a murit la 68 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 27 decembrie 2021, 16:43

Victor Socaciu s-a stins din viață, luni 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani.

Fosta soție a marelui cântăreț de folk, Marina Almășan, a postat un mesaj de adio pe pagina de Facebook, în care a făcut tristul anunț.

”Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale. Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare, la venirea pe lume. Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica. Drum lin , spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea”, a scris Marina Almășan.

Vasile Șeicaru, coleg de breaslă și bun prieten cu Victor Socaciu, s-a declarat șocat de dispariția îndrăgitului artist.

„Nici nu realizez. Nici nu pot să vorbesc. Când o să mă adun, o să spun mai multe. Chiar nu am putere să vorbesc. Vreau să fiu lăsat în pace acum. Eu știu tot ce s-a întâmplat, cum a fost la spital. Tot. Nu pot realiza”, a spus Vasile Șeicaru, pentru fanatik.ro.

În urmă cu două luni, artistul a fost internat de urgență Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila” din București,  din cauza unor probleme renale. Socaciu a suferit un transplant de rinichi în rumă cu trei ani, avea diabet, iar în luna aprilie a anului 2021 a fost infectat cu noul SARS-CoV-2.

Citeşte şi: Marina Almășan, reacție neașteptată după externarea lui Victor Socaciu. Ce spune despre fostul soț

„Dragi prieteni, din păcate în ultima perioadă am avut câteva probleme de sănătate. Mă bucur să vă spun că acum sunt bine, dar încă în convalescență. Ca urmare, nu voi putea participa la evenimentul de sâmbătă, 28 august, la Brașov Folk Fest. Vă îmbrățișez cu drag și vă asigur că ne vom revedea în septembrie! România cântă!”, a precizat în vara acestui an.

Victor Socaciu a ajuns la dializă în anul 2009 din cauza diabetului care i-a generat insuficiență renală cronică. I s-a recomandat transplantul, ca unică soluție pentru a scăpa de dializă, iar artistul s-a înscris pe lista de transplant. După o lună de zile, Victor Socaciu a fost anunțat că s-au găsit rinichi compatibili, fiind apoi operat la Cluj.

Victor Socaciu s-a născut pe 14 ianuarie 1953, la Braşov. A fost cântăreț de muzică folk, realizator de televiziune şi parlamentar.

A debutat în Cenaclul Flacăra în 1974, un an mai târziu, la radio, cu piesa „Nălucile amintirilor”, apoi, în 1976, la televiziune, cu „Oltule”. Debutul discografic a venit în 1981 – „Roata”.

A compus muzică pentru spectacole de teatru, la Braşov şi Târgu Mureş, iar din 1991, a pus bazele concursului folk „Om Bun”. A participat în mai multe rânduri la festivalul de la Mamaia şi a susţinut turnee în URSS, China, Germania, SUA şi Anglia. În perioada 1997 – 1999, a realizat şi produs emisiuni la TVR şi Naţional TV. A fost deputat în Parlamentul României, în legislatura 2008 – 2012, ales pe listele Alianţei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!