Roxana Ciuhulescu zboară cu un supersonic! Vezi poze inedite!

De PR, pe

După ce a fost pilot la raliu, a condus motoare, garnituri de tren, de metrou, camioane şi elicoptere, nimeni nu şi-ar fi imaginat că Roxana Ciuhulescu, prezentatoarea emisiunii ProMotor, îşi mai poate dori ceva în plus. Dar aceasta pentru că nu au luat în calcul supersonicele…
Roxana a marturisit ca, in 2001, a plecat tocmai in Australia ca sa urmeze scoala de aviatie militara, insa a picat testele, din cauza inaltimii sale – 1, 92 m. Vedeta Pro Motor va avea insa sansa sa-si transforme visul in realitate chiar maine, cand va deveni prima femeie din Romania care va zbura civil cu aeronava MIG21 Lancer.
roxana ciuhulescu piloteaza un supersonic
Roxana Ciuhulescu a facut o cerere la MApN, iar in cateva zile a primit un telefon si i s-au indicat pasii pe care trebuia sa-i urmeze pentru a ajunge la mansa unui supersonic: teste medicale foarte complexe, proba de giroscaun si barocamera, verificari psihologice si psihiatrice.
roxana ciuhulescu piloteaza un supersonic
Cum rezultatele testelor au fost excelente, singura problema care mai ramasese era tot inaltimea. Insa dupa ce initial fusese anuntata ca nu poate pilota un MIG din cauza inaltimii, vedeta Pro Motor a mers la baza militara de la Fetesti si in prezenta unei comisii complexe formate din medici si ingineri a trecut si acest ultim test.
roxana ciuhulescu piloteaza un supersonic
“Am emotii pentru ca este firesc, insa cred ca nu voi uita niciodata aceasta zi. Sint prima femeie din Romania care zboara civil cu aeronava MIG21 Lancer, in present existind o singura femeie pilot de MIG, pe care o chema Simona Maierean (27 ani). Eu voi fi la mansa a 2-a, iar pilotul care va zbura cu mine este unul dintre cei mai buni din Romania. Astept cu mare interes acest moment si ma rog la Dumnezeu ca totul sa decurga bine”, spune Roxana Ciuhulescu.
roxana ciuhulescu piloteaza un supersonic

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!