Reacția Reginei Elisabeta a II-a după interviul Ducilor de Sussex cu Oprah

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Miercuri, 10 martie 2021, 13:04

Într-un interviu oferit lui Oprah Winfrey (67 de ani), Meghan Markle (39 de ani) și Prințul Harry (37 de ani) au vorbit despre tot ceea ce i-a determinat să se separe de familia regală a Marii Britanii.

Reacția Reginei Elisabeta a II-a după interviul Ducilor de Sussex cu Oprah

În numele Reginei Elisabeta a II-a (94 de ani), Palatul Buckingham a făcut prima declarație după interviul oferit de Ducii de Sussex. „Întreaga familie este întristată să afle cât de plini de provocări au fost ultimii ani pentru Harry și Meghan”, se arată în declarație.

„Problemele semnalate, în mod particular cele legate de rasism, sunt îngrijorătoare. Deși unele amintiri pot varia, subiectele discutate sunt luate foarte în serios și vor fi abordate de către familie în mod privat. Harry, Meghan și Archie vor fi întotdeauna membrii foarte iubiți ai familiei.”

Regina Elisabeta a II-a, Meghan Markle, Prințul Harry, Prințul William și Kate MiddletonIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 4)

„Deși unele amintiri pot varia” sugerează că perechea și-ar fi putut aminti greșit discuțiile referitoare la fiul lor Archie. Meghan și Harry au devenit părinți în luna mai a anului 2019. Meghan este în prezent însărcinată cu cel de-al doilea copil al cuplului. În timpul interviului, perechea a dezvăluit sexul bebelușului.

Potrivit fostei actrițe, culoarea pielii lui Archie ar fi fost unul dintre motivele din cauza căruia micuțul nu a primit un titlu regal. „În lunile acelea de sarcină, cam în perioada asta acum doi ani, exista o conversație de genul: «El nu va avea securitate, nu va primi un titlu regal».

Plus îngrijorări și conversații referitoare la cât de închisă va fi culoarea pielii lui la naștere”, a spus Meghan. Harry ar fi avut „câteva conversații” cu membrii familiei sale despre, în cuvintele lui Oprah, „cât de închis la culoare” ar putea fi Archie la naștere.

„În mod potențial, și ce ar însemna asta și cum ar arăta”, a mai spus Meghan, fără a dezvălui identitatea respectivelor persoane. „Cred că le-ar face rău”, a specificat. „Erau preocupați că pielea lui va fi închisă la culoare și că asta ar fi o problemă? Asta spui?”, a întrebat Oprah.

De ce nu are Archie titlul de prinț, de fapt?

„Nu am putut să aflu de ce, dar, dacă asta presupui, pare o presupunere destul de sigură, ceea ce a fost greu de înțeles, corect?”, a răspuns Meghan. Totodată, fosta actriță a precizat că ea și Harry nu au avut niciun cuvânt de spus în privința titlului primit de Archie. „Nu este o decizie pe care am fi putut-o lua noi”, a mai spus.

„Deși văd clar cum funcționează aceste titluri, cu bune și rele, și din experiența mea cu durerea, nu mi-aș dori același lucru pentru fiul meu, dar era dreptul lui la naștere, un drept pe care să-l accepte sau nu când va crește”, a mai spus Meghan pentru Oprah.

Încă din 1917, însă, potrivit legii stabilite de Regele George al V-lea (n. 1865 – d. 1936), doar fiul cel mare al Prințului William (38 de ani) și al lui Kate Middleton (38 de ani), Prințul George (6 ani), ar fi trebuit să primească titlul de prinț.

Ulterior, înainte ca Prințul George să se nască, Regina a emis o scrisoare de brevet pentru a se asigura că și frații lui, Charlotte (4 ani) și Louis (2 ani), vor avea același titlu, în calitate de copii ai viitorului monarh, Prințul William fiind al doilea în linia succesiunii la tron după tatăl lui, Prințul Charles (72 de ani), fiul cel mare al Reginei.

Foto: Profimediaimages.ro

Citește și:

Meghan Markle a vorbit despre prima ei întâlnire cu Regina Elisabeta a II-a

Prințul Harry și Meghan Markle, dezvăluiri șocante despre viața alături de familia regală britanică: „Pur și simplu nu mai voiam să fiu în viață”

Kate Middleton a făcut-o pe Meghan Markle să plângă înaintea nunții cu Prințul Harry

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!