Handbalista Cristina Laslo: „Indiferent de situație, în viață, ca și pe teren, ai ocazia să o iei de la zero în fiecare zi!”

De Elisabeta Cosmescu, pe Ultimul update Marți, 13 aprilie 2021, 11:22

Revista UNICA de aprilie îți pune la dispoziție un amplu material special cu echipa națională de handbal feminin a României. Dacă încă nu ai apucat să cumperi noua ediție disponibilă la chioșcurile stradale de ziare, în rețeaua Inmedio sau în lanțurile Metro, atunci te invităm online să urmărești miniseria de interviuri unde le vom surprinde pe rând pe: Cristina Neagu, Crina Pintea, Andreea Popa, Cristina Laslo, Denisa Dedu, Eliza Buceschi și Lorena Ostase.

Handbalista Cristina Laslo joacă pentru clubul CS Minaur Baia Mare pe postul de coordonator. În 2014 a fost căpitanul echipei de junioare a României care a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial din Macedonia. A fost desemnată ca fiind cel mai bun coordonator de joc la Campionatul Mondial pentru Tineret din 2016, desfășurat în Rusia, unde echipa României a obținut medalia de bronz. În 2020 s-a transferat la CS Minaur Baia Mare.

Ritmul vieții s-a schimbat din 2020. Cât de mult ți-a lipsit competiția?

Enorm de mult, și încă îmi lipsește, competiția e incompletă fără fanii noștri.

A fi într-o formă excelentă implică și un mindset pe măsură. Cum reușești să îți păstrezi motivația în momentele în care te simți mai vulnerabilă?

Să zicem că uneori îmi scade „energia” necesară, dar atunci îmi aduc aminte de obiectivele mele personale și colective, e o tehnică bazată pe principii puternice și în care eu cred foarte mult.

Cum este tratată problema egalității de gen în lumea sportului?

Cel puțin în lumea handbalului este tratată corect și sper să rămână așa.

Handbalul poate părea un sport dur câteodată. Care sunt slăbiciunile tale? Ce te emoționează?

Nu doar pare, este un sport dur! În ultimii ani a evoluat mult fizic jocul de handbal. În ceea ce privește slăbiciunea mea, cred că este când pe teren apare un moment care nu este fairplay. Victoriile și înfrângerile pot spune că mă emoționează.

Citește și:
Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României: „Este un sport dur și mă consider o luptătoare”
Handbalista Andreea Popa: „Am fost crescută în spiritul – învață că în viață mai și pierzi!”
Handbalista Crina Pintea: “Sunt un om emotiv, dar când sunt pe teren uit de acest aspect”
Handbalista Cristina Neagu are COVID-19

Din ce este alcătuită alimentația unui sportiv de performanță?

În cazul meu, foarte mult carbohidrați. Dimineața aleg între omletă și cereale și fructe, la prânz aleg să mănânc paste de multe ori și seara, carne cu o garnitură simplă: orez, cartofi etc. Un mic secret este că eu îmi gătesc în fiecare zi de când cu pandemia și restricțiile de azi.

Ce lecție învățată pe teren o consideri utilă și pentru viața ta de zi cu zi?

Indiferent de situație, ai ocazia să o iei de la 0 în fiecare zi!

Câte rochii și câți pantaloni ai în dressing? 😊Dar câte perechi de sneakers și câte de pantofi cu toc?

Răspunsul e foarte simplu. 🙂 Zero rochii și pantofi cu toc, foarte mulți sneakerși și pantaloni, să zicem că mă simt mai bine în pantaloni decât într-o rochie și e și mai pe stilul meu!

Cum te pregătești înainte de antrenamente din punctul de vedere al rutinei de skincare? Ce nu îți lipsește din geantă?

Am o rutină simplă de dimineață și de seară de îngrijire, iar din geantă nu îmi lipsește crema de corp și de față.

Foto: Horia Stan

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!