Florin Ristei: „Sunt la startul unui drum frumos”

De Libertatea pentru femei, pe

E talentat, simpatic, reuseste sa transmita buna-dispoziţie si, pe zi ce trece, îsi îmbunataţeste performanţele scenice. Pe scurt, un artist care are toate premisele sa ramâna în atenţia noastra mult timp de-acum încolo.
Cum s-a schimbat viaţa ta de când ai devenit tot mai vizibil pe micul ecran?
Îmi place sa cred ca nu s-a schimbat în vreo direcţie greşita. Bineînţeles, mi-a crescut popularitatea, trupa merge, oamenii ne apreciaza. „X Factor” a fost o etapa care m-a bucurat enorm, însa important e ce se întâmpla de-acum încolo.
Si pe plan personal? Sigur te cauta mai multe fete!
(Râde) Se întâmpla şi asta, însa momentan prioritatea mea este profesionalul. Îmi fac timp şi pentru viaţa personala, dar cu limite. Îmi doresc din suflet sa reuşesc acea revenire dupa care tânjesc de multa vreme.
Cât te ajuta celebritatea în dragoste? Esti îndragostit?
Întotdeauna sunt îndragostit de muzica, de condus, de natura. (râde) Celebritatea te ajuta şi nu prea. Tot tu eşti cel care trebuie sa ia deciziile cerebrale, indiferent ca eşti cunoscut sau nu. Cred ca vor veni toate la timpul lor.
Te mai urmareste etichetarea „colegul Danei”?
Dana este ceva cu care m-am obişnuit deja. Este firesc ca oamenii sa ma recunoasca înca dupa acea piesa. Însa cred ca în ultima vreme le-am schimbat un pic percepţia şi nu mai sunt doar baiatul care cânta „Dana” acum 14 ani, ci sunt Ristei, pe care oamenii îl urmaresc şi îl apreciaza.
Florin Ristei: "Sunt la startul unui drum frumos"
Ce ţi-a placut cel mai mult la „Te cunosc de undeva!”?
Ca a trebuit sa interpretez personaje pe care chiar nu le ştiam. Sau cel puţin piesele lor nu le cunoşteam. N-am ştiut dinainte nici una dintre piesele cântate, pe nici una nu o cântasem vreodata. Asta a sporit provocarea. Îmi place sa ma joc, sa intru în pielea cuiva, sa fac show, iar la „Te cunosc de undeva!” a fost ocazia potrivita sa arat ca iubesc sa fiu pe scena.
E complicat travestiul?
Travestiul, în primul rând, este amuzant. Însa de multe ori s-a dovedit şi dificil. Începând cu mersul pe tocuri şi culminând cu epilarea, toţi factorii te ajuta uneori sa intri mai bine în pielea personajului pe care îl ai de interpretat, dar alteori te încurca de nu mai ştii pe unde sa scoţi camaşa, câteodata chiar la propriu.
Ce impresie ţi-a lasat Simon Cowell (fondatorul formatului „X Factor”) dupa întâlnirea de la Londra?
Simon Cowell a fost o prezenţa foarte agreabila. Îşi facuse temele, ştia despre evoluţia mea de la „X Factor”. Un lucru pe care l-a apreciat la mine a fost faptul ca sunt singurul, din spusele lui, care, dupa câştigarea unui astfel de concurs, n-a vrut sa urmeze o cariera solo, ci s-a întors la trupa sa. Se uitase şi pe YouTube la câteva filmari cu FreeStay şi ne-a felicitat pentru ceea ce facem. Ai îndrazni sa speri la o reîntâlnire cu el? Bineînţeles, de ce nu? Ocazii cu siguranţa vor mai fi . Mi-ar placea sa vina el aici, în România, şi sa-l invit la o cântare.
A crescut popularitatea trupei FreeStay sau deocamdata doar a lui Florin Ristei?
Da, a crescut de ambele parţi, deoarece, momentan, Florin Ristei înseamna FreeStay. Este proiectul meu de suflet în care cred cu tarie.
În ce ai investit premiul de la „X Factor”?
Mi-am achitat cre ditul apartamentului şi acum încerc sa pun caramida cu caramida şi sa ma mut la casa. Este visul meu sa pot cânta în voie la orice ora din zi şi din noapte fara sa-mi bata vecinii în ţeava. Si cu o parte din premiu am calatorit împreuna cu trupa mea. Cea mai recenta ieşire a fost la concertul lui Justin Timberlake, la Amsterdam.
Sa ne asteptam la o piesa în colaborare cu Delia?
Ohoo, mi-ar placea! Delia este o solista care îmi place tare, ocazional mai cântam împreuna la concertele la care ne nimerim. Daca se va fructifi ca o colaborare, voi fi mai mult decât fericit.
Te pregatesti pentru sariturile în „Splash, vedete la apa”?
Munca, munca şi iar munca. Repetiţii, studio, „Splash”. Abia aştept sa înceapa emisiunea. Nu sunt eu cel mai bun înotator, dar cred ca o sa ma distrez maxim. Sper doar sa nu am vreo accidentare, ca la „Te cunosc de undeva!”, ca acolo ar fi un pic mai grav (râde).
Este 2014 anul tau?
2014 a început în forţa, deja îl consider anul meu, iar FreeStay prinde aripi. Şi daca nu este exact anul meu sau al nostru, cu siguran ţa este cel care da startul unui drum extrem de frumos.

Florin Ristei nu poate trăi fără

… mama „Familia si, în special, mama, pentru ca ea este modelul meu în viaţa. O mare parte a drumului meu i-l datorez ei.”
… distracţie şi prieteni „Întotdeauna mi-am pastrat aproape un grup de prieteni. Ei sunt familia mea din Bucureşti, sunt cei cu care împart bune şi rele.”
… adrenalina „Ca activitate, n-aş renunţa la nimic ce implica adrenalina, de la orice sport extrem pâna la condus si saritul cu paraşuta. Îmi place la nebunie şi cred ca n-aş fi complet daca n-aş trai la extreme.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!