Cine este femeia cu porumbei din „Singur acasă 2”

De Oana Dinu, pe Ultimul update Luni, 14 decembrie 2020, 18:27
În al doilea film al seriei "Singur acasă", neastâmpăratul Kevin dă din nou de bucluc, dar în Central Park din Manhattan are norocul de a întâlni un om cu suflet, care îl ajută să ajungă teafăr acasă. Cine este femeia cu proumbei din "Singur acasă 2: Pierdut în New York".

Deși au trecut trei decenii de la lansare, primele două producții ale seriei „Singur acasă” au fost urmărite an de an de milioane de telespectatori. Nu există sărbători de iarnă fără să revedem pățaniile simpaticului Kevin, intrepretat de Macaulay Culkin, alături de care au crescut generații întregi.

După ce a fost uitat de părinți acasă de Crăciun și a fost nevoit să înfrunte hoții care voiau să îi jefuiască locuința, aventura puștiului de 8 ani continuă. Acesta greșește avionul și se desparte din nou de familie, ajungând la New York. Aici, copilul inteligent și curajos, ieșit la plimbare, se întâlnește din nou cu hoții din filmul anterior, Harry și Marv, foarte dornici de răzbunare.

Curajos și inteligent, Kevin, reușește să scape de ei și ajunge în Central Park, locul unde o întâlnește pe doamna cu porumbei. Deși se sperie inițial de apariția ei neîngrijită, de om care trăiește pe străzi, blândețea femeii îl cucerește pe băiat și cei doi ajung să se împrietenească.

brenda fricker, doamna cu porumbei din singur acasa 2

 

După ani buni de când nu a mai vorbit cu nimeni, aceasta își deschide sufletul în fața copilului și îi povestește de dezamăgirea ei în dragoste și faptul că nu mai are încredere în nimeni. După ce se despart, puștiul dă din nou de necaz și de data asta este prins de bandiți, dar femeia apare la timp și îl scapă din mâinile răufăcătorilor.

Cine este femeia cu porumbei din „Singur acasă 2: Pierdut în New York”

Actrița care a interpretat rolul doamnei cu porumbei a cărei poveste de viață a adus emoție și farmec în filmul „Singur acasă 2: Pierdut în New York” se numește Brenda Fricker.

A fost remarcată de publicul din Marea Britanie, pentru prima dată, când a interpretat rolul lui Megan Roach în serialul Casualty, realizat de BBC One. A jucat acest rol în primul episod al serialului, în septembrie 1986, apoi a continuat până în 1990. Ultima apariție a lui Fricker în rolul lui Megan a fost în august 2010, când personajul a băut un amestec mortal de medicamente, pentru a-și pune capăt zilelor.

Aceasta a jucat de-a lungul carierei în numeroase filme, dar în 1990, rolul mamei lui Christy Brown din „My Left Foot”(1989) i-a adus un premiu Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal, devenind astfel prima actriță irlandeză care a primit o astfel de distincție. Brenda i-a dedicat premiul doamnei Brown, spunând: „Oricine dă naștere de douăzeci și două ori merită unul din acestea”. Pentru performanța ei, Brenda a fost nominalizată, de asemenea, la premiul Globul de Aur și a obținut Premiul Asociației Criticilor de Film Los Angeles pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

Brenda Fricker

Brenda s-a născut la Dublin, în Irlanda, iar în adolescență visa să calce pe urmele tatălui său, Desmond Frederick Fricker, care a fost jurnalist la The Irish Times. Înainte să urmeze calea actoriei, Fricker a lucrat ca asistent al directorului artistic de la aceeași publicație, iar la 19 ani a devenit actriță din întâmplare. Cariera sa a început cu un rol mic în filmul, „The Human Bondage” din 1964, iar mai apoi a apărut în Tolka Row, primul muzical irlandez.

Actrița a fost căsătorită cu regizorul Barry Davies. În prezent are 75 de ani și locuiește în The Liberties, Irlanda, și spune că pasiunile ei sunt câinii, berea, lectura poeziilor și jocul de snooker.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!