Un român va fi premiat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

De Oana Savin pe 19 iulie 2018
Un român va primit distincția „The Queen's Commendation for Bravery” din partea Marii Britanii pentru faptele curajoase de care a dat dovadă în timpul unui atac terorist petrecut la Londra în anul 2017.

Florin Morariu, care esre supranumit „eroul cu făcăleț de la Londra”, spune că a primit o scrisoare din partea autorităților britanice prin care este propus pentru a primi distincţia „The Queen’s Commendation for Bravery”, relatează Mediafax.

Această distincție reprezintă o formă de recunoaştere a unui comportament brav al militarilor şi civililor, demonstrat în anumite circumstanţe deosebite şi în numele naţiunii britanice.

Citește și: S-a măritat fără să știe că este ziua propriei nunți

Potrivit ieșeanului, încă nu se știe cine îi va înmâna distincția sau când se va întâmpla acest lucru.

Mi-au trimis o scrisoare prin care am fost întrebat dacă sunt de acord să primesc decoraţia. Ea va fi dată, dar, deocamdată, nu se ştie locul şi data. A fost o cerere formulată de premierul Angliei şi a fost aprobată de către Regina Marii Britanii. Este vorba despre The Queen’s Commendation for Bravery”, a afirmat Morariu.

Deși nu știe ce presupune această distincție, Florin este foarte mândru că este primul român care o primește.

Din câte ştiu eu, decoraţia este sub forma unei frunze de stejar. Chiar dacă e vorba doar despre decoraţie în sine, cred că tot reprezintă ceva să fii primul român care o primeşte!”, a spus Morariu.

Un român va fi premiat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Foto: Facebook

Citește și: S-a recăsătorit cu al doilea soț după ce și-a revenit din comă. Motivul este incredibil!

Florin lucra la o brutărie din Londra în noaptea de 3 spre 4 iunie 2017, cânt trei bărbați au intrat cu o dubă închiriată în oamenii aflați pe Podul Londrei. Apoi, ei au început să atace trecătorii și pe cei din localurile de lângă pod.

Românul a reușit să surprindă într-o filmare făcută cu telefonul mobil momentele de coşmar de pe străzi. În filmare, românul le povesteşte colegilor de serviciu cum l-a lovit pe unul dintre terorişti după ce acesta reuşise să înjunghie o persoană. Morariu și un coleg aveau în mână niște bețe și i-a cerut altuia să aducă un făcăleț din bucătărie ca să se poată apăra în cazul în care vor reveni atacatorii.

Sursă foto: Facebook

Carol, fiul lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone, este la fel de talentat ca părinții săi

Carol, fiul lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone, este la fel de talentat ca părinții săi