Studiu: bărbații care înșală au un IQ mai mic

Femeile știau asta de generații, acum oamenii de știință chiar au demonstrat asta.

Dr Satoshi Kanazawa, un psiholog de la Școala de Științe Economice și Politice din Londra a ajuns la concluzia că un bărbat cu cât este mai inteligent cu atât are șanse mai mici să-și înșele partenerul de viață.

Teoria lui se bazează pe faptul că bărbații, din punct de vedere al evoluției au fost mai mereu poligami.

Citește și 10 semne ca te înșală

Acest lucru s-a schimbat în zilele noastre pentru că bărbații au intrat intr-o nouă etapă evoluțională, cea în care au o relație sexuală exclusivă.

Conform teoriei doctorului Kanazawa, oamenii inteligenți sunt mai deschiși la noile schimbări evoluționale. Deci, în cazul fidelității, bărbații care nu se adaptează și cedează tentațiilor au șanse să aibă un IQ mai mic.

Teoria nu se aplică și femeilor, pentru că din punct de vedere al evoluției, femeile au fost preponderent fidele unui singur bărbat, chiar și în societățile care acceptau poligamia.

Citește și Motivul real pentru care înșală oamenii

Cercetarea doctorului Satoshi, publicată în Social Psychology Quarterly, susține și faptul că valorile conservatoare sunt primitive din punct de vedere al evoluției. Valorile liberale sunt asociate inteligenței și a unei minți deschise la idei noi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: