Klaus Iohannis, despre posibilitatea măririi pensiilor în contextul inflației: „Este imoral și incorect ca prețul unei crize să fie plătit de pensionari”

De Unica.ro, pe

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre posibilitatea măririi pensiilor și nu numai, în contextul inflației cu care se confruntă România.

Președintele României a spus că în contextul creșterii prețurilor, guvernul României trebuie să găsească soluții, pentru ca impactul asupra populației să fie mai mic. „Venitul minim trebuie să asigure un trai decent minimal”, a zis Iohannis, citat de Digi24.

Klaus Iohannis a spus că motivul din spatele crizei este războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. „Este important să vedem cum am ajuns în această criză economică, prețuri în creștere, inflație în creștere și atunci găsim destul de repede explicația”, a spus acesta. „Este vorba despre războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. În plan național e nevoie de măsuri care vin în sprijinul populației”.

Cu această ocazie, președintele a spus că România are un guvern stabil, care poate să vină cu măsuri care se vor pune „în practică pe rând”. „Oamenii așteaptă soluții imediat însă bugetul nu poate fi întins oricât și atunci e nevoie de înțelepciune și de răbdare”, a explicat el.

Citește și: Când primesc românii voucherele sociale? Poşta Română: „Le livrăm fără probleme, numai să ajungă”

Citește și: Numărul cazurilor de tuberculoză și HIV vor crește în regiune, ca urmare a războiului, potrivit experților

Citește și: Șeful Ceceniei, despre conflictul dintre Rusia și Ucraina: „Este un război pentru bine, este un război pentru fericirea oamenilor, purtarea de războaie este o plăcere”

Citește și: Vor avea bucureștenii căldură la iarnă? Nicușor Dan: „Calitatea serviciului s-a îmbunătățit puțin față de iarna trecută”

Totodată, liderul român a discutat despre cât va mai dura această situație, menționând că totul ține de când se va termina războiul: „Când se va termina această fază complicată? În primul rând este nevoie să se termine războiul dus de Rusia, dar este nevoie și de măsuri de redresare în plan național și european și la ambele se lucrează și efectele se văd deja”.

„În condițiile în care avem inflație, avem prețuri în creștere, este evident că și pensiile trebuie să crească pentru a da șansa pensionarilor la un venit minim necesar”, a mai afirmat Iohannis. „Am mai spus-o de câteva ori și lumea nu știu dacă a înțeles ce am vrut să spun. Este imoral și incorect ca prețul unei crize să fie plătit de pensionari”.

El a completat apoi: „Mi se pare rezonabil ca nivelul acestei pensii să fie adaptat situației. Este clar că guvernul trebuie să vină și va veni cu un plan serios care abordează frontal această chestiune”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!