Scrisoarea emoționantă trimisă de Regina Elisabeta la 6 zile după moartea Prințesei Diana

Familia regală britanică a fost aspru criticată pentru lipsa afișării emoțiilor după moartea Prințesei Diana, însă o scrisoare scrisă de Regina Elisabeta la scurt timp după tragicul eveniment, și dată recent publicității, arată că durerea ei a fost puternic resimțită, însă în particular.

Regina a trimis această scrisoare confidentei sale Lady Abel Smith, una dintre doamnele ei de onoare, la șase zile după ce Lady Di și-a pierdut viața în accidentul de la Paris.

„A fost extraordinar de trist. Este o mare pierdere pentru ţară. Reacţia publicului însă şi slujba de la Westminster Abbey i-au unit pe toţi. William şi Harry au fost atât de curajoşi şi sunt mândră de ei”, a scris monarhul britanic, adăugând că „Scrisoarea ta a fost una dintre primele pe care le-am deschis. Emoțiile sunt încă atât de amestecate, am trecut cu toții printr-o experință atât de grea”.

Totodată, cu o noapte înaintea înmormântării Dianei, Regina Marii Britanii a ţinut să transmită un mesaj de condoleanţe şi să se adreseze poporului, îmbrăcată într-o ţinută sobră.

„Nimeni care a cunoscut-o pe Diana nu o va uita. A fost o persoană excepţională şi binecuvântată. Atât în vremurile bune, cât şi în cele proaste, nu şi-a pierdut niciodată puterea de a râde şi de a zâmbi, sau de a-i inspira pe ceilalţi cu căldura şi bunătatea sa. Am admirat-o şi respectat-o pentru energia şi, în special, pentru devotamentul cu care şi-a crescut copiii. Săptămâna aceasta, la Balmoral, cu toţii ne-am străduit să-i ajutăm pe Harry şi pe William să treacă peste pierderea tragică din cauza căreia suferim cu toţii”, a transmis Regina Elisabeta a II-a, cu o zi înainte să aibă loc funeraliile Prințesei Diana.

Momentele în care scrisorile private ale Reginei Elisabeta sunt date publicității au fost extrem de rare. Lady Abel Smith a fost doamnă de onoare în perioada 1949 – 1987, iar analiștii Casei Regale a Marii Britanii evidențiază că aceste gânduri exprimă cel mai bine modul în care familia regală a fost afectată de acest eveniment.

Citește și – 10 momente în care Prințesa Diana a încălcat regulile rigide ale Casei Regale

Citește și – Avocatul Prințesei Diana, noi dezvăluiri despre moartea acesteia

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Loading...
Eva.ro
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Recomandări shopping
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendinte in lifestyle 2018: nutritie, sport, design, si social media!

Vă recomandăm: