Un joc celebru poate întineri creierul cu până la 10 ani

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 11 mai 2021, 14:47
Un joc celebru, practicat și de mulți români, poate întineri creierul cu până la 10 ani, îmbunătățind memoria și nivelul de atenție.

Potrivit unui studiu realizat pe 20.000 de persoane de către cercetătorii de la Universitatea din Londra, Sudoku ar putea întârzia îmbătrânirea creierului cu opt până la 10 ani.

Am constatat că oamenii care obișnuiesc să completeze Sudoku au o mai bună performanță atunci când vine vorba de memorie, atenție și raționament”, a afirmat dr. Anne Corbett, unul dintre coordonatorii studiului.

Îmbunătăţirile rezultatelor sunt evidente în ceea ce priveşte viteza şi acurateţea memoriei lor. În unele cazuri, ameliorarea a fost foarte evidentă, testele noastre evidenţiind o întinerire a creierului chiar cu 8-10 ani. Nu putem spune că reduce riscul de demenţă, dar cercetarea noastră susţine studiile anterioare conform cărora realizarea puzzle-urilor şi rezolvarea de Sudoku menţin mai mult timp buna funcţionare a creierului“, a explicat ea.

Însă, această metodă nu ajută la prevenirea demenței, subliniază medicul James Pickett de la Centrul de Cercetare a bolii Alzheimer din marea Britanie.

Din păcate, această metodă nu garantează prevenirea demenţei. Neavând nimic care să vindece această boală, prevenţia este esenţială. Există şi alte modalităţi prin care putem reduce riscurile, esenţiale fiind dieta echilibrată, evitarea fumatului şi a consumului de alcool“, a precizat Pickett.

Sursă foto: 123rf.com

Îți recomandăm și aceste 4 jocuri de cărți

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!