Un bărbat a fost operat de urgență pe inimă după ce un rest de popcorn i-a rămas blocat în dinți

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Vineri, 10 ianuarie 2020, 13:54
Un bărbat a fost aproape de moarte după ce un rest de popcorn i-a rămas blocat în dinți și a trebuit să fie operat de urgență pe inimă, după cum arată Science Alert.

Pompierul Adam Martin, în vârstă de 41 de ani, din Marea Britanie a avut ghinionul să i se blocheze o bucățică de popcorn în dinți, însă felul în care a încercat să rezolve problema i-a pus viața în pericol.  El a încercat să scoată bucățica de popcorn cu mai multe obiecte găsite prin casă, printre care o scobitoare, un capac de stilou, o bucățică de sârmă și o unghie. Astfel, s-a pricopsit cu o infecție gravă, care i-a distrus valvele inimii.

Gingiile noastre sunt țesuturi pline de vase de sânge, care pot fi foarte ușor rănite și infectate cu tot soiul de patogeni. Multe organisme microscopice pot trece de sistemele noastre de apărare de la suprafață, dar odată intrate în corp trebuie să se confrunte cu sistemul imunitar. Însă acele microorganisme care trec de sistemul imunitar, pot ajunge foarte ușor în sistemul nostru circulator. Faldurile inimii reprezintă un mediu perfect pentru bacterii. Acestea din urmă, odată stabilite acolo, pot duce la endocardită. Dacă nu este tratată corect și rapid cu antibiotice, infecția poate duce la moarte. Riscul de mortalitate pe termen scurt odată infectat variază între 10 și 30 la sută.

Martin a experimentat mai multe simptome atipice după incidentul cu bucățica de popcorn – se simțea obosit, avea dureri de cap și transpira noaptea. El a decis să meargă la doctor și a făcut cea mai bună decizia – acesta i-a spus că dacă nu ar fi venit atunci, ar fi putut să moară în trei zile. Doctorul a auzit un murmur ciudat de la inimă, iar testele de sânge au arătat semne de infecție, așa că bărbatul a primit un tratament. La mai puțin de două săptămâni, Martin nu putea să doarmă și simțea durere în picioare, așa că a mers din nou la doctor.

A doua vizită la doctor a revelat că infecția i-a „mâncat” valvele și niciun antibiotic nu ar fi putut să îl mai salveze în acel punct. Astfel, bărbatul a trecut prin două operații complexe, în care doctorii i-au înlocuit valva aortică distrusă, au reparat valva mitrală și au pansat un abces. Martin este acum bine, în proces de recuperare.

Soția lui, Helen, a postat pe Facebook un mesaj prin care caută să atragă atenția oamenilor, pentru a nu ajunge precum soțul ei: „Orice semn de durere de dinți, gingii care sângerează, abces, du-te să verifici ce e […]. Gingiile tale sunt poarta bacteriilor către inimă!”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!