Și-a udat șosetele înainte de culcare. Efectul a fost cu totul neașteptat

De Amelia Matei, pe
Stresul, orele peste program, anxietatea, depresia sunt principalii factori care afectează somnul unei persoane. Prețiosul timp de dormit devine astfel un lux, iar noi nu știm ce soluții să mai găsim, de la cele naturiste până la medicamente sau terapii, pentru a ne odihni.

Un adult doarme o treime din timpul vieții, spun studiile, și, având în vedere faptul că această perioadă ocupă o poziție semnificativă în ecuația existenței noastre, somnul trebuie să fie de calitate. Numai că, un somn odihnitor este și cea mai dificilă misiune pentru mulți dintre noi și este afectat de mulți factori: serviciul solicitant, stresul, probleme de familie, anxietatea, depresia sau alte probleme de sănătate. De asemenea, și unele medicamente pot provoca insomnii: pastilele de inimă, de tensiune, antihistaminicele sau analgezicele.

Trucul cu șoseta, încercat de o insomniacă, a reușit să o facă pe aceasta să nu mai aibă probleme cu somnul și te poate ajuta și pe tine să dormi mai bine.

Tânăra care avea insomnii a înmuiat foarte puțin șosetele, la călcâie și la vârfuri, în oțet de mere, și le-a pus în picioare, înainte de a merge la culcare. Acest obicei a avut un aport enorm la îmbunătățirea calității somnului: dilatează vasele de sânge, încălzește picioarele, lucru care te ajută să te odihnești mult mai bine.

Citește și: Dieta cu oțet de mere care te ajută să dai jos 2,5 kg în 5 zile

Conform studiilor, există chiar o legătură între vasodilatație și faptul că adormi mai repede. Șosetele înmuiate în oțet de mere mai au ca beneficii: reglarea temperaturii corporale, previnirea bufeurilor, în cazul persoanelor care se confruntă cu această problemă. Este important însă să pui în picioare șosete curate și să nu rămâi cu cele pe care le-ai purtat pe parcursul zilei. Previi astfel acumularea bacteriilor în această zonă și apariția fungilor.

Femeia nu doar că a dormit mult mai bine și și-a îmbunătățit circulația sanguină, dar a obținut și o piele mult mai fină. Pentru că oțetul ajută și la catifelarea și hidratarea epidermei, nu degeaba este folosit și în multe creme pentru ten sau tratamente corporale.

Citește și: Sucul de slăbit din 3 ingrediente care te face să arzi grăsimi și în somn

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!