Semne că ai nevoie de Omega 3

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Marți, 11 mai 2021, 13:22
Acizii grași Omega 3 sunt componente esențiale ale celulelor din organism. Vezi cum îți dai seama că îți lipsesc din organism.

Organismul uman nu poate sintetiza Omega 3, de aceea trebuie să incluzi zilnic aceste substanțe în alimentație, potrivit livestrong.com. Fructele de mare, peștele gras, precum somonul și tonul, sunt cele mai bune surse din care îți poți lua acizi grașim, dar îi poți lua și din semințe de in, nuci sau migdale. Când ai prea puțin Omega 3 în corp, simptomele sunt imposibil de ignorat.

Probleme psihice

Numeroase studii au arătat că acizii grași Omega 3 au efecte puternice asupra sănătății psihice. Depresia, anxietatea, schizofrenia și tulburarea bipolară pot fi cauzate de lipsa acestor substanțe, potrivit unui articol din 2006, apărut în „Jurnalul American de Psihiatrie”. Problemele de memorie apar, de asemenea, din cauza lipsei de acizi grași Omega 3.

Schimbări ale aspectului fizic

Un nivel mic de acizi grași Omega 3 poate cauza schimbări superficiale în aspectul fizic. Pielea uscată, iritată, cu pete decolorate sau care te mănâncă poate indica lipsa acizilor grași esențial. În unele cazuri, pielea de pe degete, din zona amprentelor, crapă și se usucă. Dacă observi că părul este uscat și cade ori unghiile cresc foarte încet, probabil ar trebui să iei suplimente cu Omega 3. Cercetările au arătat că acizii grași Omega 3 cresc activitatea metabolică a celulelor. Astfel, lipsa lor duce la îngrășare.

Apariția bolilor cardiovasculare

Un studiu al cercetătorilor de la Harvard a arătat că 40% dintre persoanele care au murit din cauza bolilor cardiovasculare aveau un nivel mare de colesterol rău. Acizii grași Omega 3 sunt foarte eficienți în reducerea colesteroului rău, dar și a inflamației. În plus, scad tensiunea și riscul apariției cheagurilor de sânge – factori importanți în prevenirea bolilor cardiovasculare.

Un sistem imunitar slăbit

Consumul de acizi grași Omega 3 este esențial pentru a îmbunătăți funcționarea sistemului imunitar. Fără aceste substanțe, ești predispusă la boli cronice, infecții sau răceli.

Probleme cu vederea

Acizii grași Omega 3 sunt foarte importanți pentru sănătatea ochilor. Degenerarea maculară, sindromul ochiului uscat sau glaucomul sunt trei probleme care pot fi prevenite dacă ai un nivel optim de acizi grași esențiali.

Oboseală inexplicabilă

Dacă ești mereu obosită, dar nu găsești cauza, ar trebui să vezi care este nivelul de acizi grași Omega 3 din organism.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!