Nucile-minune care scad colesterolul într-o lună

De Amelia Matei pe
Colesterolul crescut poate duce la aparția unor probleme de sănătate care, dacă nu sunt descoperite la timp, pot avea urmări grave. Vezi cum poți scăpa de această afecțiune cu ajutorul unor nuci ce sunt cultivate în Brazilia.

Un studiu arată că nucile braziliene sunt foarte eficiente pentru scăderea colesterolului în sânge. În cadrul cercetării au participat subiecți care nu aveau astfel de probleme. Totuși, oamenii de știință au vrut să afle cum influențează nucile braziliene nivelul colesterolului în sânge.

nuci braziliene

În dieta lor a fost inclusă timp de săptămână o porție de nuci braziliene (2, 3, 4 sau 8 bucăți). Rezultatele i-au uimit pe medici. Nivelul colesterolului ”rău”, adică al LDL-ului, a scăzut semnificativ la doar nouă ore după ce pariticipanții le mâncaseră. Nici măcar medicamentele, susțin doctorii, conform site-ului healthyholisticliving.com, nu au un efect atât de rapid. Statinele din pastile își fac efectul în patru zile.

Citește și: Colesterolul ”bun” nu este chiar atât de bun. Iată ce afecțiuni provoacă

Oamenii de știință au continuat cercetarea pentru a afla ce se întâmplă în organismul pacienților dacă se hrănesc cu nuci braziliene mai multe zile la rând. Astfel au urmărit evoluția lor din ziua a cincea până în ziua 30. Rezultatul a fost acela că nivelul colesterolului s-a menținut scăzut, iar subiecții nu au consumat mai mult de patru nuci pe zi.

Un alt fapt interesant descoperit de cercetători este acela că efectul consumului a patru nuci pe zi a fost mult mai rapid comparativ cu o cură de opt nuci pe zi. Așadar, doar patru astfel de alimente într-o zi sunt suficiente pentru a avea efectul dorit.

Cum știi că ai colesterolul mărit?

Nu sunt simptome care să indice un nivel mărit al colesterolului, însă analizele de sânge pot fi cele mai relevante în acest sens. Este foarte important ca, începând cu vârsta de 20 de ani, aceste teste să fie făcute anual, pentru că, netratată, această boală poate avea urmări grave.

Un nivel crescut al colesterolului ”rău” poate duce la apariția bolilor de inimă sau a accidentelor vasculare cerebrale. Și asta din cauza depunerilor de grăsime de pe artere, care îngreunează circulația sângelui.

Citește și: Care sunt valorile normale ale colesterolului

Ce alte alimente ajută la scăderea colesterolului

Cereale

Ovăzul și orzul sunt doi dintre cei mai eficienți ”luptători” împotriva colesterolului. Aceste două cereale conțin fibre solubile, denumite beta-glucan, care ajută la reducerea LDL-ului cu până la 10 la sută.

Fasole, mazăre, linte

Și aceste trei leguminoase sunt bogate în fibre solubile. Se pare că jumătate de cană de fasole Pinto – care provine din Mexic, conține 2 grame de fibre solubile ce pot reduce valoarea colesterolului cu până la 7 la sută.

Fructe și legume

Licopenul conținut de roșii sau fibrele conținute de varza de Bruxelles sunt surse bune pentru sănătate dacă vrei să reduci colesterolul. Perele, portocalele, prunele uscare, grepfruitul sunt aliații de nădejde pentru cei care au probleme legate de colesterol.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro