Medicamentele împotriva arsurilor cresc riscul de atac de cord

De Consuela Stratulat, pe
Medicamentele împotriva arsurilor te ajută să te bucuri de o masă picantă, însă cercetătorii susțin că, luate pe termen lung, îți pot afecta gra sănătatea. Vezi la ce te expui dacă ți-ai făcut un obicei din a lua o astfel de pastilă de fiecare data când mănânci.

Atuni când refluxul gastroesofagian este o problemă serioasă, medicii prescriu un tratament mai puternic, care, însă, îți pune sănătatea în pericol. Cercetătorii de la Universitatea Stanford au constatat că pastilele care conțin inhibitori ai pompei de protoni cresc riscul atacului de cord, potrivit prevention.com. Printre aceste medicamente se numără cele care au ca substanțe active lansoprazolul, esomeprazolul și omeprazolul.

Studiul apărut în revista „Plus One” se bazează pe o cercetare făcută pe aproximativ 3 milioane de oameni și a scos la iveală faptul că persoanele care iau constant aceste pastile sunt cu 20% mai expuse unui infarct. Cei care au avut tratamentul bazat pe medicamente din grupa numită antagonişti ai receptorilor H2, precum famotidină sau ranitidină, au un risc mai scăzut de a suferi de infarct.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!