Lăsata Secului: Beneficiile postului pentru organism

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Luni, 01 noiembrie 2021, 15:47

Posturile recomandate de Biserică sunt şi foarte bune pentru sănătate. Postul Crăciunului este rânduit într-o perioadă în care corpul are nevoie de detoxifiere. Dacă îl parcurgi așa cum o spun canoanele, organismul tău se va regenera, vei preveni bolile, iar cele existente vor fi ameliorate. Vezi care sunt beneficiile postului pentru organism, acum, de Lăsata Secului.

Postul, cea mai bună metodă de detoxifiere înainte de Sărbători

Organismul nostru este dereglat din cauza înlocuirii produselor naturale cu „o grămadă de otrăvuri bine ambalate”.
Totodată, mâncăm mai mult decât înaintaşii noştri şi am devenit sedentari. De aceea, este nevoie de singurul obicei bine încetățenit, prin care s-a păstrat funcția de adaptare la lipsa de hrană, postul.

Ppostul Paștelui se ține primăvara și reprezintă cea mai bună și mai radicală cură de detoxifiere;
Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel și postul Adormirii Maicii Domnului deschid vara și, respectiv, anunță venirea toamnei, dispunerea lor fiind deosebit de utilă în cadrul igienei alimentare;
Postul Crăciunului este ultima perioadă de detoxifiere din cursul anului.
Şi postul negru, practicat în unele mănăstiri în fiecare vineri sau în anumite zile din an, ca Ajunul Bobotezei sau Vinerea Mare, are un efect foarte important: ajută la regenerarea ţesuturilor și la eliminarea toxinelor.

Radicalii liberi, eliminați din corp

Iarna, din cauza alimentației mai sărace în legume și fructe proaspete și mai bogate în grăsimi, se acumulează toxine în organism, așa că, primăvara, perioada de curăţire este binevenită pentru prevenirea îmbolnăvirilor, dar şi pentru ajutor în tratarea celor deja existente.
Unele „vindecări miraculoase” de cancer se datorează postului, adică unui regim alimentar sărac în proteine animale, grăsimi și zaharuri. La fel se întâmplă şi înainte de Postul Crăciunului, care precede o perioadă de mese mari şi pline de toxine, de Crăciun şi Revelion.

Cum funcţionează postul şi de ce este bun pentru organism

Organismul, când nu mai primeşte hrană suficientă, apelează mai întâi la depozitele de grăsime şi, apoi, la orice sursă din corp care poate fi consumată, deci şi la tumori. Depozitele de toxine provoacă sau înrăutăţesc reumatismul.
Postul are un efect foarte bun şi în obezitate. Previne sau ajută la tratarea bolilor infecţioase, pentru că întărește sistemul imunitar. Alimentaţia pe bază de crudități ne ferește de carii dentare și de multe alte boli degenerative ca: artroza, sciatica, dureri ale articulațiilor șoldurilor și ale coloanei vertebrale. Eliminarea depozitelor de toxine din corp previne sau ajută la tratarea arteriosclerozei, hipertensiunii arteriale, bolilor de inimă, calculilor biliari, bolilor de piele etc.

Citeşte mai departe şi vezi cum se ţine corect postul, pentru maxim de beneficii asupra organismului, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!