Depuneri de calciu în inimă? Vezi ce să faci ca să eviţi un infarct

De Diana Zagrean, pe
Poate nu ştiai, dar ateroscleroza nu este singura problemă care îţi afectează inima. Depunerile de calciu pe vasele mari de sânge şi din inimă pot provoca blocarea circulaţiei şi declanşa un infarct miocardic. Vezi ce să faci ca să eviţi depunerile de calciu în inimă.

Ce este calcifierea aortei

Calcifierea aortei sau a valvelor inimii se află în strânsă legătură cu arterioscleroza, care înseamnă îngroşarea şi întărirea arterelor. Arterioscleroza împiedică sângele să circule liber spre ţesuturi şi organe.

O proteină numită osteocalcină, care ajută la transportul calciului din şi spre inimă este şi ea produsă defectuos.

De obicei, această afecţiune apare la persoanele peste 65 de ani, dar există şi multe cazuri de persoane tinere care suferă de calcifierea aortei sau a valvelor.

Persoanele cu vârsta sub 65 de ani care prezintă calcifieri în zona inimii au adesea şi alţi factori de risc: defecte congenitale, boli ale rinichilor, colesterol mărit.

Simptomele acestei afecţiuni sunt: pierderea suflului, respiraţie îngreunată, palpitaţii, umflături în zona gleznelor, îngrăşare rapidă, senzaţie de slăbiciune şi disconfort în zona pieptului.

Ce să faci ca să eviţi calcifierea inimii

Dacă ai astfel de probleme şi te ştii cu risc de boli cardiovasculare, trebuie să faci câteva schimbări ale stilului de viaţă.

Sportul şi exerciţiile fizice menţin supleţea vaselor de sânge şi sistemul circulator sănătos. Alergatul, mersul pe jos, mersul pe bicicletă, inotul, sau dansul sunt idei bune de menţinut în formă în timpul săptămânii.

Adaosul de fructe şi legume la dieta zilnică, cerealele integrale şi fibrele, precum şi reducerea grăsimilor şi dulciurilor ajută organismul uman ăs funcţioneze normal şi să reducă depunerile de calciu de pe vase, valve şi inimă.

Sursa foto femeie bolnavă inimă doctor: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro