De ce boli suferi dacă ai mereu degetele reci

De Amelia Matei pe
În mod normal, extremitățile sunt mai reci decât celelalte părți ale corpului, deoarece organismul trimite mai mult sânge organelor importante. Totuși, dacă ai mereu degetele reci, s-ar putea să ai ceva probleme de sănătate.

Hipotiroidism

Dacă glanda tiroidă nu funcționează bine, sunt mari șanse să ai mereu degetele reci, potrivit prevention.com. Tiroida este foarte imortantă pentru reglarea temperaturii corpului, iar atunci când funcționează prea încet, cele mai multe funcții ale organismului încetinesc. În aceste condiții, te confrunți cu oboseală, constipație, te îngrași și ai mereu degetele reci. Hipotiroidismul este mai comun în rândul femeilor peste 50 de ani.

Probleme circulatorii

Problemele circulatorii apar atunci când cantitățile de nutrienți și oxigen din sânge se reduc din cauza faptului că inima nu mai funcționează bine sau din cauza depunerilor de colesterol de pe artere. Când sângele nu mai circulă bine prin tot corpul, mâinile și picioarele sunt reci, amorțesc și simți furnicături.

Anemie

Anemia apare atunci când organismul nu are destule celule roșii ori când cantitatea de hemoglobină este prea mică. În aceste condiții, organismul primește prea puțin oxigen și de aceea ai degetele mereu reci. Lipsa de fier, hemoragiile, cancerul sau bolile digestive duc la apariția anemiei. Pe lângă degete reci, te poți confrunta cu oboseală excesivă, amețeli, dureri de cap, dificultăți de respirație și piele palidă.

Lipsă de vitamina B 12

Vitamina B 12, care se găsește în carne, ouă, lapte și alte produse lactate, este foarte importantă pentru formarea celulelor roșii. Lipsa acestui nutrient duce la anemie și apare mai ales la cei care au o dietă vegetariană. Un simplu test de sânge îți poate spune dacă ai degetele mereu reci din cauza lipsei de vitamina B 12.

Tensiune arterială mică

Hipotensiunea sau tensiunea prea mică poate apărea din cauza deshidratării, a pierderii de sânge, a anumitor medicamente sau a bolilor endocrine. Atunci când valoarea tensiunii arteriale este prea mică, vasele de sânge transportă sângele spre organele vitale, astfel că în extremități nu mai ajunge atât de mult. Îți poți da seama că ai tensiunea mică și dacă ai amețeli, vedere încețășată, oboseală, greață sau slăbiciune.

Anxietate

Stresul este extrem de periculos pentru organism. Atunci când suferi de anxietate, corpul intră în starea de luptă, iar vasele de sânge din membre sunt mai rigide, astfel că mâinile și picioarele sunt mereu reci.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro