Cum scapi de infecţiile urinare recurente

De Revista Unica, pe Ultimul update Marți, 14 iulie 2015, 17:57

Infecţiile urinare sunt frecvente la femei. Iată câteva sfaturi pentru prevenirea recurenţelor.
Femeile care au avut trei infecţii urinare au toate şansele să facă boala din nou, spun statisticile. Patru din cinci femei aflate în această situaţie vor face din nou o infecţie urinară în următoarele 18 luni. Ba chiar multora dintre ele li se va întâmpla acest lucru chiar mai repede. Dacă şi tu te numeri printre „amărâtele” care dau fuga la toaletă din oră în oră, iar asta se întâmplă de mai multe ori pe an, te sfătuim să stai de vorbă cu medicul tău de familie – sau chiar cu un specialist urolog – ca să te îndrume în privinţa uneia dintre următoarele opţiuni de tratament.

Administrarea unor doze mici de antibiotic  zilnic, timp de mai multe luni. Dacă medicamentul este luat seara, la culcare, el rămâne mai mult timp în vezica urinară, ceea ce îi creşte eficacitatea.

Administrarea unei doze unice de antibiotic după fiecare raport sexual. Multe femei nu sunt conştiente de faptul că acesta este unul dintre cei mai frecvenţi factori declanşatori ai infecţiilor urinare şi presupun că e suficient să te speli bine „după”, pentru a nu avea nicio problemă.

Alte măsuri pe care medicii le recomandă pentru prevenirea infecţiilor urinare sunt: un consum mare de lichide zilnic; mersul la toaletă imediat cum apare nevoia de a urina; duşul în locul băii în cadă; curăţarea atentă a zonei genitale; evitarea spray-urilor şi a absorbantelor parfumate; consumul de merişor (suc sau supliment alimentar), deoarece conţine  substanţe active care împiedică fixarea bacteriilor de mucoasa uretrală.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!