Cum afli dacă ești sănatos în 30 de secunde

De Adina Radu, pe

Te încurci în tabelele care calculează greutatea ideală? Avem pentru tine un test extrem de simplu pe care îl poți folosi la tine acasă pentru a verifica dacă ai o greutate normală.

Indicele de masă corporală nu mai este singura modalitate de a verifica sănătatea cuiva. Ultimele cercetări au arătat ca o treime din copiii care au un index de masă corporală normal au risc de a dezvolta o boală din cauza obezității.

Există un test simplu, fără ajutorul cântarului sau metrului care te poate ajuta să afli dacă prezinți riscuri de sănătate pe viitor.

Ai nevoie de o panglică sau o sfoară pe care o vei folosi pentru a-ti măsura înalțimea. Întinde-o pe lângă corp și tai-o exact deasupra capului. Ia-o apoi și unește-i capetele. Încearcă să înnozi panglica/sfoara nou formată în jurul taliei.

Dacă poți înnoda cu ușurință sfoara/panglica nu ai de ce să-ți faci griji, ești o persoană sănătoasă, cu o greutate normală raportată la înalțimea ta.

Daca nu poți înnoda sau nu poți atinge capetele panglicii/sforii noi formate ar trebui să consulți un medic nutriționist pentru a-ți stablili tratamentul, dieta și exercițiile pentru a elimina kilogramele în plus.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!