Ceaiul indienilor americani folosit pentru tratarea cancerului

De Amelia Matei pe
Lumea medicală este în continuă căitare a leacului pentru cancer, însă se pare că amerindienii au reușit să facă această decsoperire în urmă cu mult timp în urmă. Este vorba despre un ceai care combate nu doar celulele canceroase, dar chiar și simptomele provocate de SIDA.

Ceaiul Essiac este cunoscut pentru efectele pe care le are asupra unor boli care, în lumea medicală sunt catalogate drept incurabile. Acest ceai a devenit cunoscut mai întâi în Canada, în anii 20, fiind administrat prima dată de o asistentă medicală, Rene Caisse, pentru tratarea unor boli pe care, pe atunci, nici un alt medicament nu le putea trata.

Citește și: Micul dejun care previne cancerul de colon

Originile acestui ceai, ale ingedientelor sale și ale modului său de preparare vin de la vracii tribului Ojibway, un trib amerindian care trăia într-o zonă izolată din nordul Canadei. În ciuda acestor origini, numele ceiului vine de la anagrama numelui sorei medicale, care din Caisse a devenit Essiac. La acea vreme, conform site-ului healthyfoodhouse.com, sora Rene Caisse a tratat cu amestecul ei bolnavi aflați în fază terminală de cancer, pe care i-a internat într-o clinică deschisă în satul Bracebridge, la nord de Toronto.

Ingredientele ceaiului Essiac

Rețeta inițială de Essiac conținea între 6 și 8 plante medicinale, însă cel mai frecvent întâlnită este cea care conține patru rădăcini, din care aceasta a fost făcută de vracii pieilor roșii, la început. Acestea sunt:

100 de grame de pudră de ulm alb

28 de grame de rădăcină de rubarbă turcească pistată

6 ceșcuțe și jumătate de rădăcină de brusture pisată

455 de grame de măcrișul iepurelui, praf

Din această cantitate de ingrediente obțineți 7,5 litri de ceai.

Rețeta se prepară astfel: toate ingredientele trebuie să se amestece foarte bine înainte de a fi adăugate în apa pusă la fiert. Mixul de plante uscate trebuie păstrat în prealabil în borcan de sticlă, într-un loc întunecos. Dacă nu doriți să faceți de la început o cantitate atât de mare de ceai, folosiți aproximativ 30 de grame de amestec de plante uscate la un litru de apă.

Plantele se vor fierbe foarte bine în apă, într-un vas fără capac, pentru 10-20 de minute. Acoperiți lichidul cu un capac, după care lăsați-l să se odihnească peste noapte, pe aragaz. A doua zi încălziți-l, după care lăsați-l din nou să se odihnească și, după ce s-a răcit, puneți-l în comtainere de ceramică.

Citește și: Cancerul de sân la bărbați: care sunt simptomele și cum se tratează

Pentru fiert trebuie folosită o oală de oțel inoxidabil sau fontă, iar pentru depozitarea conținutului aveți nevoie de vase de ceramică sau sticlă. Containerele trebuie, la rândul lor, depozitate într-un loc întunecos și răcoros. După ce ați deschis un borcan, puneți-l la frigider, iarv înainte să folosiți conținutul, încălziți-l.

Dacă aveți probleme cu sistemul imunitar beți în jur de 60 de grame, iar în funcție de severitatea bolii măriți doza cu de până la trei ori zilnic.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro