Cauzele durerii din timpul actului sexual

De Stela Moisescu pe

Lubrifierea insuficientă are însă şi cauze de ordin psihologic. Neînţelegerile în cuplu sau stresul pot intarzia şi chiar împiedica lubrifierea.

Totodată, dacă penetrarea are loc prea repede sau sexul se face cu prezervativ, puteţi utiliza un lubrifiant pentru a evita durerea.

Senzaţia de usturime şi arsură la intrarea în vagin în timpul penetrării semnalează, cel mai probabil, existenţa unei infecţii. Unele infecţii precum tricomonas nu au simptome evidente. Ele, în schimb, provoacă dureri la începutul şi în timpul actului sexual şi inhibă lubrifierea.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale infertilităţii este endometrioza. Această afecţiune îţi accentuează durererea dinaintea şi din timpul menstruatiei. De asemenea, contactele sexuale din această perioadă devin dureroase. Senzaţia de durere apare de obicei în interiorul vaginului şi este de mare intensitate.

Nu în ultimul rând, durerea din timpul actului sexual poate fi provocată de un chist ovarian. El pune presiune pe organele din apropiere, aşa că e posibil să simţi durerea în interiorul vaginului, în profunzime. Ea poate să persiste şi după încheierea actului sexual.

La încheierea actului sexual

Alergia la spermă este o afecţiune rară care poate fi confundată cu o infecţie. Ea se manifestă tot prin usturime şi arsură, dar şi iritaţii sau inflamaţii în zona genitală. Simptomele se instalează la puţin timp după contactul cu sperma.

Atunci când activitatea sexuală provoacă durere, nu plăcere, este foarte important să te adresezi medicului. Notează pe un carneţel când apare durerea- la inceput, in timp ce sau după încheierea actului- unde este ea localizată şi cum o percepi- ca pe o usturime sau ca pe o durere acută.

Nu-ţi fie jenă să dai toate aceste detalii. Astfel, medicul poate determina cauza exactă a durerii pentru a-ţi oferi tratamentul potrivit.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2