Problemele articulatiilor – cum le putem preveni si trata?

De Unica.ro pe 18 decembrie 2017

O problema tot mai serioasa cu care se confrunta marea majoritate este cea a afectiunilor articulatiilor. Reumatismele degenerative si artrozele apar in special la persoanele cu varste peste 40 de ani, insa nu este o regula. Cauzele aparitiei degradarilor articulare pot fi vaste, traumatismele fiind din cele mai frecvente – indiferent ca sunt sportive, rutiere sau casnice. Sunt probleme ce necesita tratamente, mai ales cand durerile resimtite sunt insemnate.

De preferat este insa ca acestea sa fie prevenite, iar suplimentele alimentare ce au la baza glucozamina si condroitina sunt ideale in acest sens. Rolul lor este de a reface cartilajul, mai exact fiind parte integranta din compozitia acestuia. Au o actiune sinergica si pot fi administrate, potrivit expertilor Mesfarma – o farmacie de suplimente nutritive online – si pe termen lung, pentru ca nu prezinta efecte secundare insemnate.

Sulfatul de glucozamina – indicat din lista de medicamente pentru articulatii?

De-a lungul timpului au fost realizate tot felul de studii cu privire la aceasta categorie de afectiuni, cautandu-se solutiile cele mai eficiente pentru a le preveni, respectiv trata. Potrivit acestora, acele medicamente pentru articulatii care contin sulfat de glucozamina aduc o contributie importanta in diminuarea durerilor provocate de osteoartrite. Se pare ca este cu mult mai eficient decat ibuprofenul, mai ales ca numarul efectelor adverse este considerabil redus.

Mesfarma recomanda suplimentele bogate in aceasta substanta deoarece ajuta la imbunatatirea performantelor articulatiilor. Chiar in cadrul site-ului mesfarma.ro este disponibil produsul Sulfat de glucozamina, ideal in acest sens.

Glucozamina este una dintre componentele cartilajului articular. De-a lungul timpului acesta sufera modificari de structura si compozitie si degradari, avand nevoie de un stimulent pentru a reduce durerile provocate, precum si imbunatatirea performantelor articulare. Astfel, produsul mai jos afisat se recomanda a fi administrat pentru macar 3 luni, 3 capsule zilnic.

Prezenta sulfului este necesara pentru ca actiunea glucozaminei sa se realizeze corespunzator. A fost demonstrat faptul ca numai asa substanta are eficienta maxima – fiind forma biologic activa. Este solutia prin care se mentine sanatatea cartilajului, oprind erodarea sa, dar prezentand si efect de reconstructie.

Rezultate concludente au fost obtinute in ceea ce priveste articulatia genunchilor si efectele acestor medicamente pentru articulatii dedicate lor. Trecerea timpului le evidentiaza cel mai bine, sulfatul de glucozamina provenind din carapacea crustaceelor, iar condroitina din cartilajele de rechin.

In fapt, ce este cartilajul articulat? Acesta este un tesut conjunctiv alcatuit dintr-un singur fel de celule si anume cele condrocite. Matricea extracelulara este bine hidratata si are la baza fibrele de colagen care ii asigura rezistenta la tractiune. Desigur, rolul apei nu poate fi nicicum omis. Aceasta este responsabila de vascoelasticitatea cartilajului. In toata aceasta ecuatie, sulfatul de glucozamina se ocupa cu refacerea intregii structuri, mai exact actiunea sinergica a acestuia, indiferent daca problemele au fost favorizate de actiuni biologice sau mecanice.

Multi presupun ca durerile de articulatii reprezinta o parte normala din procesul de imbatranire, insa nu stiu ca pot avea in spate afectiuni serioase, care nu sunt corelate cu varsta. Aspectele cele mai frecvente care sunt implicate in dezvoltarea bolilor si afectiunilor articulatiilor sunt de natura ereditara, dar pot consta si in fracturi repetate, leziuni sau diversi alti factori de suprasolicitare. Un lucru cert este faptul ca durerile articulare se numara printre cel mai des intalnite probleme ce implica durerea, intalnite la nivel global, afectand considerabil calitatea vietii. Pentru ca acestea sa nu limiteze activitatile de zi cu zi, prevenirea lor este recomandata, iar suplimentul pe baza de sulfat de glucozamina de pe mesfarma.ro este solutia ideala in acest sens.

EXCLUSIV! Decodificarea anului 2019: tot ce trebuie să știi din numerologie

EXCLUSIV! Decodificarea anului 2019: tot ce trebuie să știi din numerologie