Cum îngrijeşti părul vopsit

De Andra Pecingina, pe

Părul vopsit arată întotdeauna cel mai bine imediat după aplicarea pigmentului. Pentru a menţine culoarea cât mai mult timp reţine sfaturile de mai jos! Între vopsiri poţi…
… folosi ghidul de mai jos pentru ca nuanţa preferată a părului tău să fie protejată şi frumoasă cât mai mult timp.   
 
Ştim cu toate că vopseaua permanentă se păstrează timp de 2 – 3 luni, iar cea semipermanentă timp de una sau două luni de zile. Asta înseamnă pentru vopseaua permanent o limită de 28 de spălări cu şampon, iar pentru cea semipermanentă o limită de 12 spălări cu şampon. Şuviţele colorate rezistă până la patru luni!

Este important să nu speli părul vopsit în fiecare zi. Majoritatea tipurilor de păr se păstrează curate şi sănătoase fără a fi spălate în fiecare zi.

Cum îngrijeşti părul vopsitAlege un şampon special pentru părul vopsit. Există produse foarte bune create exact pentru genul de probleme cu care se confruntă firul de păr vopsit, care îl protejează mult mai bine decât şampoanele obişnuite.

Intensitatea, strălucirea şi prospeţimea culorii vor fi păstrate timp îndelungat.

Caută un produs care conţine panthenol şi ceară de albine, ingredient care sigilează pigmenţii vopselei în interiorul firului de păr.

Încearcă şamponul Color Save de la System Professional, la preţul de 58,5 lei.

Cum îngrijeşti părul vopsitAlege un balsam sau o mască create pentru a îţi proteja culoarea, adică pentru a da părului vopsit un aspect sănătos.

Evită să foloseşti tratamente bazate pe ulei fierbinte pentru că pot deteriora culoarea.

Încearcă masca de păr Garnier Fructis Color Rezist la preţul de 16,51 lei.

Uleiul de struguri şi fructe de acai fixează culoarea în interiorul fibrei capilare şi astfel aceasta rezistă mai mult timp, până la 35 de zile.

Cum îngrijeşti părul vopsitEvită să foloseşti produse de styling cu alcool dacă vrei să îţi protejezi părul şi nuanţa preferată.

Dacă totuşi produsele tale preferate sunt astfel, foloseşte un balsam leave-in sau un ser reparatory care să adauge strălucire podoabei tale  capilare.

Cum îngrijeşti părul vopsitÎncearcă balsamul leavein Color&Protect de la Pantene ProV la preţul de 10 lei sau pe cel Gliss Nutri Protect pentru părul deteriorat, la preţul de 12,59 lei.

Inamicul numărul unu al culorii tale de păr este soarele.

Vopseaua ta îţi va pierde mult din intensitate şi frumuseţe din cauza razelor puternice ale soarelui, aşa că evită să te expui la soare mai mult decât trebuie.
 
Cel mai important lucru este să alegi o nuanţă de vospea potrivită tenului şi trăsăturilor tale, altfel aceasta va fi mai greu de întreţinut. 

Păstrează contactul cu stilistul tău pentru a decide împreună cu acesta ce produse sau tratamente sunt mai bune pentru părul tău!

Foto: Shutterstock, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!