Ce genţi se poartă în primăvara lui 2010

De Cristina Popa, pe

Cu un design plăcut, încăpătoare şi versatilă, potrivită ţinutei şi evenimentului la care o porţi, geanta reprezintă unul dintre accesoriile esenţiale din garderoba unei femei.
Iată de ce, dacă în primăvara şi vara lui 2010 vrei să fii în tendinţe şi la capitolul poşete, atunci trebuie să te avertizez că este necesar să spui, dacă nu „adio”, măcar „la revedere”. Adio negru, adio culori tari şi bun venit natură, bun venit nuanţe nude!

Culori, imprimeuri, accesorii

Într-un sezon ofertant din punct de vedere al formei, paleta cromatică destul de restrânsă, joacă un rol esenţial în alegerea unei genţi în tendinţe. De la alb, la cele mai variate nunaţe de roz pal, bej şi maro, designerii au decis: anul acesta poşeta trebuie să iasă cât mai puţin în evidenţă prin culoare.

Astfel, cotrabalansând aparenta monotonie a monocromiei, artifiiciile de design precum franjurile, ciucurii, împletiturile, florile şi fundele foarte mari, joacă un rol esenţial în aspectul unei poşete.

Atenţie însă, elementele agresive vizual, precum ţintele sau capsele, trebuie abandonate odată cu trecerea în noul sezon!

Ce genţi se poartă în primăvara lui 2010

Deşi tonurile puternice sunt de evitat, datorită unor designeri şi case de modă precum Salvatore Ferragamo, Chanel sau Marc Jacobs, doamnele care doresc puţină culoare, pot opta pentru genţi în nuanţe tari de albastru şi galben sau pentru un minunat imprimeu floral.

Pentru poşetele destinate ţinutelor de seară, primăvara şi vara aceasta auriul câştigă teren în faţa argintiului.

Texturi

În următoarele două sezoane, geanta din piele este un adevărat must have. Clasică, perforată sau de reptilă, pielea reprezintă materia primă de bază pentru poşetele propuse de designeii înternaţionali în colecţiile pentru Primăvară/Vară 2010 Valentino, Marni, Chloe sau Marc Jacobs.

Opţiunea numărul doi? Materialele textile, mai groase, precum inul sau pânza, de obicei cu imprimeu sau aplicaţii florale.

Forme

Discrete şi foarte mici sau la extremă, foarte încăpătoare, genţile acestei primăveri sunt fie pătrate sau dreptunghiulare, fie în formă de trapez.

Plicurile sunt la mare cautare în continuare, atât pentru ţinutele de zi, cât şi pentru cele de seară. Astfel exemplarele XXL, încăpătoare, de preferat, cu lanţ detaşabil, sunt cele mai potrivite pe timpul zilei, în timp ce plicurile mini, de mărimea unui portofel sunt perfecte pentru a întregi o ţinuă de seară sau de coctail.

Ce genţi se poartă în primăvara lui 2010

  • Geantă-plic Furla Susana (fashionup.ro) – 1,478 lei   Geantă-plic Smilling Shoes – 300 lei  Plic Accessorize – 176 lei

Genţile de mână cu una sau două barete scurte, de obicei confecţionate din alt material sau din lanţ, par a fi preferatele designerilor, dar şi al vedetelor care s-au grăbit să se alinieze tendinţelor, chiar înainte ca primăvara să îşi intre în drepturi. 

Ce genţi se poartă în primăvara lui 2010

  • Geantă Kipling – 899 lei                 Geantă Autre (La Redoute) – 499 lei                 Geantă Bata (fashionup.ro)- 299,9 lei

Mai mici sau mai mari, mai elegante sau cu un design minimalist, genţile stil poştaş, cu o singură baretă (de obicei din acelaşi material textil), reprezintă must-have-ul acestei primăveri.

Ce genţi se poartă în primăvara lui 2010

  • Geantă albastră Debenhams        Geantă bej  Bata(fashionup.ro) – 187 lei            Geantă albă Smilling Shoes – 430 lei


Foto:
NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!