Medicamentele împotriva arsurilor cresc riscul de atac de cord

Medicamentele împotriva arsurilor te ajută să te bucuri de o masă picantă, însă cercetătorii susțin că, luate pe termen lung, îți pot afecta gra sănătatea. Vezi la ce te expui dacă ți-ai făcut un obicei din a lua o astfel de pastilă de fiecare data când mănânci.

Atuni când refluxul gastroesofagian este o problemă serioasă, medicii prescriu un tratament mai puternic, care, însă, îți pune sănătatea în pericol. Cercetătorii de la Universitatea Stanford au constatat că pastilele care conțin inhibitori ai pompei de protoni cresc riscul atacului de cord, potrivit prevention.com. Printre aceste medicamente se numără cele care au ca substanțe active lansoprazolul, esomeprazolul și omeprazolul.

Studiul apărut în revista „Plus One” se bazează pe o cercetare făcută pe aproximativ 3 milioane de oameni și a scos la iveală faptul că persoanele care iau constant aceste pastile sunt cu 20% mai expuse unui infarct. Cei care au avut tratamentul bazat pe medicamente din grupa numită antagonişti ai receptorilor H2, precum famotidină sau ranitidină, au un risc mai scăzut de a suferi de infarct.

Sursa foto: Shutterstock.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: