Ce greșeli faci când te hidratezi

De Consuela Stratulat, pe
Hidraratarea este foarte importantă pentru sănătate, însă trebuie făcută corect, pentru a fi eficientă. Vezi ce greșeli faci când bei apă.

Bei apă în timp ce faci sport, dar nu și înainte

Înaintea oricărei activități intense, trebuie să bei apă. În caz contrar, apar dureri de cap și o stare de disconfort. Este indicat să consumi cel puțin 300 de ml de apă cu jumătate de oră înainte să mergi la sală, la alergat sau la o plimbare mai lungă, potrivit prevention.com.

Nu bei destulă apă

De câte ori îți este sete sau faci mișcare trebuie să bei apă, însă cana cu apă nu trebuie să îți lipsească nici când stai la birou sau când te relaxezi acasă. Bea constant câte o gură, pe parcursul zilei, și previi, astfel, apariția infecțiilor urinare și a pietrelor la rinichi.

Bei mereu 2 litri de apă pe zi

Institutul de Medicină din SUA recomandă consumul a aproximativ 11.4 căni de apă pe zi, însă cantitatea diferă de la o persoană la alta, în funcție de greutatea și înălțimea fiecăruia. În plus, ține cont că multe alimente pe care le mănânci conțin apă, așa că nu te forța să bei chiar 2 litri de apă. Există și o formulă care te ajută să îți dai seama de câtă apă ai nevoie: pur și simplu trebuie să înmulțești 0.033 (cantitatea minimă de apă necesară într-o zi, în litri) cu greutatea ta în kilograme.

Eviți cafeaua și ceaiul

Multe persoane evită cafeaua și ceaiul în zilele de caniculă, deoarece deshidratează, însă unii specialiști susțin că acesta este un mit. Cafeina din cafea și ceai acționează, într-adevăr, ca un diuretic, însă conțin și lichide care te ajută să te hidratezi.

Confuzi setea cu foamea

Este indicat să bei apă, atunci când îți este foame, pentru a te asigura că senzația este reală și nu îți este, de fapt, sete. În plus, dacă vrei să îți ții în frâu poftele nesănătoase din timpul zilei și să mănânci mai puțin, bea o cană de apă imediat când te trezești.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro