Trucuri pentru creșterea părului de la femeile indiene

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 03 martie 2020, 18:14
Femeile din India sunt cunoscute în întreaga lume pentru frumusețea podoabei capilare. Pe lângă faptul că sunt ajutate de genetică, ele se ajută de niște trucuri secrete de frumusețe care sporesc creșterea părului și îi conferă un aspect sănătos. Află-le și tu în continuarea articolului:

Citește și – Dieta indiană te ajută să slăbeşti frumos şi sănătos

Spală părul cu oțet de mere

Cea mai simplă și mai la îndemână metodă naturală care grăbește creșterea părului se găsește chiar în bucătăria ta. Este vorba despre oțetul de mere. Oțetul este făcut din merele fără sâmburi și n este distilat, iar în acest fel mineralele și enzimele sunt păstrate și pot stimula creșterea părului.

Tot ce trebuie să faci este să aplici la rădăcini o cană de mere dizolvat în apă caldă și, astfel, bacteriile și celule moarte care îți astupau porii și împiedicau creșterea podoabei capilare, vor fi eliminate.

Folosește suc de aloe vera

Sucul de aloe vera stimulează creşterea părului şi ajută la îngrijirea scalpului. Despică frunzele de aloe vera pentru a produce acea secreţie şi masează sucul pe rădăcina părului. În timp ce faci acest lucru, masează scalpul pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, iar produsul va fi absorbit mult mai uşor. Lasă masca să acţioneze timp de cel puţin două ore sau, dacă vrei, o poţi lăsa peste noapte, apoi spală-te pe cap.

Dacă nu ai o plantă aloe în casă, poți folosi un gel de aloe vera din comerț.

Folosește o mască pe bază de pantenol

D-Pantenolul este o variantă sintetică a vitaminei B5, care atunci când pătrunde în piele se transformă în acid pantoteic, o substanță ce normalizează funcțiile epidermei. El are capacitatea de a restaura foliculii de păr și previne căderea acestuia.

Iată cum trebuie să procedezi: Spală părul așa cum o faci în mod normal, iar apoi plică produsul cu panthenol (spumă sau gel) pentru a curăţa părul şi concentrează-te asupra rădăcinilor. De asemenea, poţi aplica panthenol şi pe toată lungimea firului de păr pentru a-i oferi un aspect mătăsos şi pentru a îndepărta electricitatea statică.

Aplică o mască de coniac și ou

Ouăle sunt pline de proteine în timp ce, coniacul ajută părul să fie mai mătăsos, des şi sporește creşterea lui.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci două ouă și un pahar de coniac cu ajutorul unei furculiţe sau cu un mixer şi aplică această compoziție la nivelul rădăcinilor. Adaugă ulei de măsline dacă vrei să aplici şi pe lungimea părului, iar părului tău i se va conferi un aspect sănătos şi strălucitor.

Clătește părul cu apă rece după spălare

Nu în ultimul rând, acest truc banal poate face minuni pentru frumusețea ta. Apa rece închide porii şi ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, ceea ce duce la creşterea rapidă a părului. În plus, podoaba ta capilară va căpăta un aspect sănătos și strălucitor.

După ce te-ai spălat pe cap și ai aplicat balsamul sau mască, clătește-ți părul cu un jet de apă mai rece, atât cât să fie suportabil.

Vezi cateva tratamente naturale pentru cresterea parului!

Citește și – Medicina indiană te ţine în formă. Vezi care e dosha ta!

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!