Sfaturi de frumuseţe de la bunica

De Diana Zagrean, pe

Învaţă cum să fii frumoasă în mod natural, cu trucuri şi ingrediente folosite de zeci de ani. Profită de leacurile şi resursele naturii, de pe vremea când cosmeticele nu erau foarte evoluate şi totuşi femeile ştiau cum să fie frumoase. Vezi câteva sfaturi de frumuseţe de la bunica.
 
Castraveţi pentru ochi luminoşi
Dacă ai o bunică undeva, la ţară, care râde de tine când te dai cu cremă contur pentru ochi, gel, concealer şi altele, ştii despre ce vorbim.
Încă din vremuri străvechi, femeile au folosit felii reci de castravete pentru ochi luminoşi, fără cearcăne şi chiar ca metodă antirid.
Unghii proaspete ca lămâia
Lămâile au tot felul de beneficii pentru organism şi pot fi folosite în multe feluri pentru a-ţi face viaţa mai uşoară.
Dacă ai văzut-o vreodată pe bunica ta presându-şi unghiile într-o lămâie proaspăt stoarsă, sau storcând lămâia cu mâna, în loc de dispozitive speciale pentru citrice, ştii cât de utilă este.
Unghiile devin mai albe de la acidul din zeama de lămâie, dar şi mai puternice şi se exfoliază mai rar sau mai puţin.
Exfoliant natural din ovăz şi migdale
Cea mai bună apstă exfoliantă se face în casă, spun bunicile, care o foloseau înainte de a merge la mare, pentru un bronz uniform, sau chiar după o zi la câmp, ca să cureţe porii.
Reţeta e simplă: toci jumătate de ceaşcă de migdale crude cu jumătate de ceaşcă de fugi de ovăz şi le amesteci într-un blender. Poţi adăuga puţină miere ca să se aplice mai uşor pe piele şi să reduci riscul de apariţie a coşurilor.
Îngheaţă ridurile cu cuburi
Orice bunică a făcut asta cel puţin odată în viaţă. Freacă uşor un cub de gheaţă peste ochi, frunte şi restul feţei înainte de a pleca de acasă. Este echivalentul apei termale, doar că are şi efecte antirid şi anti ochi umflaţi.
Porii sunt micşoraţi, glandele sebacee sunt potolite şi ridurile sunt reduse. Efect instant şi răcoritor.
Codiţe împletite
Bunicile din toată lumea ştiu că dacă vrei să ai părul frumos şi sănătos, trebuie să.l perii şi să-l împleteşti înainte de culcare.
În plus, dacă ai părul drept şi vrei bucle naturale şi echilibrate, împleteşte părul după ce l-ai spălat şi lasă-l să se usuce aşa. Dimineaţa vei avea cele mai frumoase bucle din lume, fără tratament termic, fără fire rupte.
Sursa foto batrana machiaj: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!