Lufa, un gomaj 100% natural

De Lumea Femeilor pe

Îţi doreşti o piele fină? Apelează cu încredere la acest burete natural. Datorită fibrelor sale vegetale, lufa îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii, fără să o irite.
Greu de crezut, dar, la bază, lufa nu e altceva decât o rudă mai îndepărtată a castravetului. Mai exact, este vorba de un fruct exotic (de forma unui dovlecel), care creşte în Africa şi în Asia, şi pe care localnicii îl consumă cu multă poftă.
Frumuseţe: Cum poţi să ai un ten luminos?

Efecte multiple

Procesul de obţinere a acestui burete vegetal e simplu: o dată cules, fructul e curăţat de sâmburi şi lăsat să se usuce la soare. Succesul enorm de care se bucură lufa se datorează multiplelor beneficii pe
care le aduce pielii: o exfoliază, stimulează ţesuturile, activează circulaţia sangvină.

Cum se utilizează

O vei găsi în diverse forme şi mărimi (pentru faţă sau pentru corp), în farmacii sau în hipermarketuri, alături de bureţii obişnuiţi. Indiferent ce variantă alegi, înainte de a o folosi, lufa trebuie întotdeaua umezită. Nu se foloseşte niciodată uscată, fiindcă este prea aspră. Adaugă un strop de gel de duş şi începe să-ţi masezi corpul, folosind mişcări circulare. Se poate utiliza şi în zona bustului, dar cu multă delicateţe.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro