Greseli pe care le faci la duș

De Adina Radu, pe

Să faci un duș pare un lucru atât de simplu: pornești apa, arunci hainele în coșul de rufe, săpunești, clătești și ieși. Un copil poate face asta singur și fără supraveghere.

Poate te întrebi ce greșeli poți face la duș. Greșeli care îți pot afecta sănătatea. De la uscarea și iritarea pielii până la distrugerea florei vaginale.

Folosești apa prea fierbinte

Apa fierbinte usucă pielea și părul. În plus, aburul afectează produsele de îngrijire pe care le ții în baie.

Folosești prea mult șampon sau balsam

Prea mult șampon înlătură uleiurile naturale ale părului, iritând și uscând scalpul. Prea mult balsam îngreunează firul de păr și îl îngrașă.

Folosești săpun

Dacă pe cutia săpunului nu scrie hidratant, nu folosi acel produs. Majoritatea săpunurilor usucă pielea și rețin bacteriile pe suprafața lor.

Folosești același șampon de fiecare dată

Părul se obișnuiește cu șamponul pe care îl folosești, astfel efectele benefice vor dispărea în timp. Folosește cel puțin două tipuri de șampon.

Te îmbraci prea repde după duș

Ai grijă să usuci și să ștergi foarte bine zonele predispuse la iritații. Nu îți pune imediat lenjeria intimă, umezeala poate atrage cu sine apariția infecțiilor vaginale.

Aplici o mască de față înainte să faci duș

Măștile pentru față, în special cele care sunt destinate curățării tenului se aplică înainte de duș, pentru că aplicate după irită tenul deja sensibilizat de aburi.

Folosești o lufă

Poate ai auzit că aceste produse pentru exfoliere devin capcane pentru microbi și ar trebui spălate foarte des pentru a nu infecta pielea. Nu ar trebui să folosești acest burețel deloc în acest condiții. Microbii se adună foarte repede, după fiecare folosire.

Nu te piepteni înainte să-ți speli părul

Piaptănă părul înainte de a-l spăla. Vei preveni ruperea părului, iar șamponul și balsamul vor acționa mai bine.

Aștepți prea mult timp pentru a hidrata pielea

Piela trebuie hidratată cu cremă sau unt de corp imediat după duș. Atunci este momentul când porii sunt deschiși și pielea are nevoie de protecție.

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!