Cum te ajută aspirina să scapi de coşuri

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Miercuri, 06 mai 2015, 18:53

Aspirina este un medicament foarte eficient în cazul durerilor de cap, a răcelilor uşoare, etc. Dar este recomandată aspirina în cazul în care suferiţi de acnee? Iată cum te ajută aspirina să scapi de coşuri şi cum să o foloseşti ca un exfoliant excelent.

Exfoliant cu aspirină vs  exfoliant BHA

Aspirina este acid acetilsalicilic activ, în timp ce exfoliantele cu BHA conţin acid salicilic. Sunt cele două una şi aceeaşi substanţă activă? Nu.
Aspirina devine acid salicilic abia în stomac, odată ce este metabolizată. În plus, cantitatea de acid salicilic dintr-o aspirină este infimă şi ar fi nevoie de zeci de pastile de aspirină pentru câteva urme de acid salicilic bun pentru curăţarea tenului.

Care este exfoliantul potrivit pentru piele cu acid salicilic

Pentru ca un exfoliant pe bază de aspirină să fie bun, el trebuie nu numai să conţină acid salicilic în cantitatea corectă, dar să şi beneficieze de o formulă stabilă. Acidul salicilic are nevoie de un ph scăzut pentru a deveni eficient, ceea ce înseamnă că multe produse din comerţ nu funcţionează pentru că nu sunt dozate corect şi excipienţii anulează reacţia de exfoliere antiacneică.

De ce nu funcţionează multe măşti cu aspirină făcute acasă

Multe reţete de măşti exfoliante cu aspirină recomandă folosirea sucului de lămâie sau a alcoolului ca bază. Acest lucru este greşit, deoarece atât lămâia, cât şi alcoolul sunt substanţe care irită pielea.

Cum te ajută aspirina să scapi de coşuri

Chiar dacă nu se compară cu un produs profesional pe bază de BHA, aspirina tablete poate fi foarte folositoare în tratamentele cosmetice de acasă, dacă este amestecată corect.
Câteva tablete de aspirină pisate şi udate cu puţină apă curată (sau un tonifiant de calitate), aplicate ca o mască de faţă sunt foarte bune în caz de inflamaţii şi coşuri.
Aspirina procesată astfel are efect antiinflamator, reduce zonele roşii, umflate şi dă un efect de ten curat, proaspăt.
Folosită ca exfoliant, aspirina nu este destul de stabilă şi concentrată pentru a oferi necesarul de acid salicilic. De aceea, pentru o exfoliere corespunzătoare a unui ten cu probleme şi pentru a scăpa de coşuri, se recomandă folosirea unor produse pe bază de BHA, care conţin acid salicilic, nu acid acetilsalicilic.
Sursa foto femeie aspirina: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!