Genele pe care ţi le-ai dorit întotdeauna

De Georgiana Constantin, pe

Vrei gene lungi şi curbate care să reziste toată ziua? Nu înţelegi de ce mascara îţi pătează pielea din jurul ochilor? Make-up artistul Dana Argeşan are cele mai bune explicaţii la toate întrebarile tale.
Iar dacă vrei să ştii totul despre mascara şi efectul genelor lungi şi bogate, citeşte un material amplu pe această tema în revista Unica de octombrie.

Ce fel de mascara îmi trebuie dacă vreau gene foarte lungi? Care sunt produsele tale favorite?

Ca să identifici aspectul volumului oferit de o mascara fără să fie nevoie să o încerci înainte de a o cumpăra trebuie să ţii cont de dimensiunea periuţei. Cu cât are circumferinţa mai mare, cu atât volumul este pe măsură. Cel mai eficient produs pentru volum este Hypnose Drama by Lancôme.
Genele mele nu stau întoarse. Unde greşesc? Cum ar trebui să le ondulez ca să reziste?
Pentru ondularea genelor avem la dispoziţie două tehnici: una permanentă, ce durează o lună, sau cea provizorie, valabilă o singură zi. In cazul primei variante, se aplică la salonul de cosmetică un tratament special pe suportul unor „minibigudiuri“ special concepute pentru lungimea firelor de gene. Pentru a doua variantă ne ajutăm de clasicul ondulator de gene. |n acest caz trebuie acordată o atenţie sporită calităţii siliconului pe care acesta îl are. Dacă acel silicon este prea rigid există riscul ca genele să se rupă. Aceasta tehnică este cea mai puţin agresivă opentru ochi.
Când clipesc mascara îmi pică sub ochi. Cum pot evita acest lucru?
Calitatea produsului este decisivă în menţinerea controlului maxim al aspectului impecabil al genelor. Se mai poate preveni o astfel de situaţie prin aplicarea unui fixativ de machiaj pe toată faţa, pentru a împiedica desprinderea fibrei  de pe gene în momentul când se usucă mascara.
Pielea pleoapelor superioare mi se îngraşa, iar mascara migrează în partea de sus, formându-se pete negre. Care este cauza? Dar soluţiile?
Transferul produsului pe pleoape se realizează când tenul nu este matifiat corespunzător sau textura mascaralei este una clasică, în locul uneia waterproof. Dacă se aplică o bază de machiaj pe faţă, înaintea fondului de ten, şi suplimentar, o bază de pleoape, transferul produsului poate fi prevenit.
1.  Mascara Extra Pop Lash: 19 lei, Rimmel London
2.  Mascara Twist Up The Volume: 47 lei, Bourjois
3.  Mascara Noir Couture Khaki d’Exception: 137 lei, Givenchy
4.  Mascara cu efect de volum Giordani Gold Incontro: 22,99 lei, Oriflame

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!