Vremea 17 decembrie 2018. Cod galben de polei

De Oana Dinu, pe
Vremea 17 decembrie 2018 aduce ninsori și ploi în toate regiunile țării. În anumite județe s-a emis cod galben de polei.

Vremea 17 decembrie va fi una încărcată de ploi și ninsori, cu maxime ce se vor încadra între -3 și 8 grade. Noaptea, valorile termice vor coborâ până la -7/3 grade. Județul Vrancea se află sub cod galben de precipitații mixte și polei.

În Maramureș temperatura maximă se va încadra între -1 și 2 grade. Minimele vor varia între -4 și -1 grad. Cerul va fi acoperit de nori și se vor semnala ninsori slabe.

În Crișana și Banat atmosfera va fi una predominant închisă, cu șanse ridicate de precipitații sub formă de ninsoare și  maxime de -1/1 grad. Minimele vor varia între -4 și -1 grad.

În Transilvania, starea vremii va fi una închisă și se vor semnala ninsori slabe. Media temperaturii diurne se va încadra între -2 și 3 grade, iar pe timp de noapte se vor înregistra valori termice între -5 și 0 grade.

În Oltenia, ziua debutează cu averse sub formă de lapoviță și maxime de -1/3. Noaptea, temperaturile scad până spre -3 grade.

Precipitații sub formă de ninsoare se anunță și în Muntenia, acolo unde maximele nu vor depăși 1 – 4 grade. Pe timp de noapte, temperaturile vor varia între -3 și 0 grade.

În Dobrogea, prognoza meteo anunță precipitații și maxime de 2 – 8/ grade. Minimele vor varia între -3 și 3 grade.

În Moldova, fenomenul de lapoviță se va extinde pe durata întregii zile, iar valorile termice diurne se vor încadra între -3 și 1 grad. Regimul termic nocturn se va încadra între -7 și -3 grade.

Vremea în București

Vremea în București va fi una închisă, marcată de precipitații. Maxima nu va depăși 3 grade Celsius, iar valorie termice minime vor coborî până la -1 grad Celsius. De mâine revin ninsorile în Capitală.

Vremea la munte

La munte va ninge la începutul acestei săptămâni, dar estimările ANM indică faptul că în zilele următoare se va semnala o creștere de temperatură ce va determina un regim termic în general peste cel normal în a doua jumătate a lunii decembrie. Precipitațiile mixte se vor semnala local și, în general, vor fi slabe cantitativ.
Maxima zilei se va încadra între 0 și 2 grade, iar minima între -3/-2 grade Celsius.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!