Un profesor i-a cerut să poarte sutien la școală unei eleve. Reacția fetei, de milioane

De Amelia Matei, pe
În toate școlile din lume codul vestimentar este foarte important, iar în majoritatea elevii poartă uniforme. În instituțiile de învățământ unde nu se întâmplă asta însă, elevii mai au ”scăpări”.

Cum a fost cazul lui Kaitlyn, o elevă de liceu din Statele Unite ale Americii. Într-o zi, fata a fost chemată în biroul directorului adjunct, după ce unul dintre profesorii ei s-a plâns că aceasta nu poartă sutien la ore.

Elevei i s-a atras atenția că profesorul în cauză a reclamat faptul că nu se simte în largul lui atunci când ea vine la școală fără sutien și că, practic, prin bluză i se pot distinge sfârcurile.

Atunci eleva a decis să posteze pe Facebook imediat după ce a plecat din biroul directorului adjunct, o fotografie în care purta exact bluza pentru care i s-a atras atenția că nu este tocmai decentă.

”Atunci când am plecat din biroul lui am decis să postez pe Facebook o fotografie în care să se vadă exact bluza pe care o purtam când am fost certată. Nu am purtat nimic care să încalce codul vestimentar”, a scris fata pe Facebook.

La rândul său, directorul școlii, Steve Thennis, a explicat că niciunul dintre cadrele didactice nu are de gând să controleze elevii pentru a vedea ce poartă sau nu poartă pe sub haine. ”Dar, dacă ni se pare că vestimentația lor nu este potrivită, indiferent că este vorba de fată sau de băiat, le vom spune să se acopere”, a declarat Thennis.

Citește și: Greșeli vestimentare pe care să le eviți la școală

Reacția fetei a stârnit un val de simpatie în rândul colegelor ei care au creat o pagină de Facebook după incident: ”No bra, bo problem”. Aici, elevele își spun părerea în legătură cu modul în care ar trebui să se îmbrace liceenii, dar și în privința reacțiilor profesorilor lor.

”Problema aici nu este modul în care Kaitlyn a venit îmbrăcată, ci moralitatea profesorului”, a scris Brooke Lanier, cea care a înființat pagina de Facebook ”No bra, no problem” (Fără sutien, fără probleme, n.r.).

”Generațiile au progresat și, pe măsura ce asta s-a întâmplat, femeile au avut voie să poarte pantaloni. Sper ca prin mișcarea noastră să putem obține egalitate între sexe, cu sâni sau fără sâni”, a continuat fata.

În zilele următoare, la școala unde învață Kaitlyn, alte 300 de fete i-au urmat exemplul și au mers la cursuri fără sutien pe sub bluze.

Citește și: Cum să-ți motivezi copilul să meargă la școală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!