Un nevăzător traversează pe jos cel mai mare deșert de sare din lume

De Oana Dinu pe
Un nevăzător traversează pe jos cel mai mare deșert de sare din lume, folosind pentru ghidare doar un GPS. El va merge 140 de kilometri în șapte zile.

Profesor la o școală pentru copii nevăzător din Franța, Albar Tessier, a plecat în cea mai mare aventură a vieții sale, traversarea celui mai mare deșert din sare din lume, Salar de Uyuni, din Bolivia, demonstrând astfel că persoanele cu dizabilități sunt capabile de mari performanțe, notează go4it.

Confruntându-se cu perspectiva de a orbi complet din cauza problemelor de sănătate pe care le are, a ales, în timpul rămas, să se confrunte cu această mare provocare. Francezul a plecat la drum cu o sanie ce conține provizii esenţiale de apă şi alimente, iar pentru orientare folosește un navigator GPS setat cu funcţia de ghidare audio.

Deși nu are forme de relief și obstacole care să îngreune traseul, traversarea deșertului Salar de Uyuni, aflat la o altitudine de 3650 metri peste nivelul mării, necesită o condiție fizică bună pentru a face faţă ritmului de minim 20 km pe zi ce trebuie acoperiţi pentru a nu risca epuizarea proviziilor de apă. Mai mult, temperaturile ce variază între -3 și 20 de grade, cu rafale de vânt neatenuate de relieful perfect plat, pot provoca probleme.

Pentru ca aventura să nu se transforme într-o tragedie, Albar Tessier este urmat de o echipă de salvare, care va rămâne la o distanţă sigură în urma sa pe durata celor 7 zile de traseu.

Deşertul Salar de Uyuni se întinde în sud-vestul Boliviei, lângă creasta Anzilor, pe o suprafață de 10582 Km². Acesta este acoperit de o crustă de sare de câțiva metri grosime care acoperă un bazin de apă sărată. Este, de asemenea, locaţia celui mai mare zăcământ de litiu din lume, conțînând între 50 și 70% din rezervele mondiale.

Citește și: 

Viitoarea cumnată a lui Meghan Markle, arestată. Care a fost motivul

Băutura care ne ajută să învățăm mai bine. Este suficient numai să o mirosim

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro