Top 5 oraşe în care se mănâncă foarte bine

De Nicoleta Galeteanu, pe

Pentru unii turişti, mâncarea este unul dintre cele mai importante „ingrediente” pe care o destinaţie le poate oferi. Dacă te numeri printre cei care aleg biletul…
… de avion în funcţie de meniul restaurantelor, iată care este topul celor mai bune cinci oraşe care ştiu să satisfacă toate poftele turiştilor.

1. San Sebastian

Situat în inima Ţarii Bascilor (comunitate autonomă din Spania), oraşul San Sebastian se poate lăuda cu cel mai mare număr de stele Michelin pe cap de locuitor decât orice alt oraş european în care arta culinară primează.

Pentru cine îşi permite să îşi satisfacă poftele cu orice preţ găseşte aici celebrele restaurante Arzak, Extebarri, Akelarre, Mugaritz, Fagollaga, Casa Nicholasa sau La Muralla.

Dacă ajungi în San Sebastian, nu ai voie să ratezi preparatele specifice bucătăriei, cum sunt tocana de ton (marmitako), peşte cod cu roşii (bacalao a la vasca), dar nici specialităţile exotice precum păianjen fierbinte (txangurro), lipitori şi gâscă (percebes), pui de sepie (Txipirones) sau „perla bucătariei spaniole”, cum mai este denumită tortilla.

Majoritatea localurilor au specific „tapas bar” (aperitiv), care servesc porţii mici pe timp de zi şi mese copioase la cină. O masă la restaurant costă între 60 şi 82 de euro, dar suma de plată poate ajung şi la 200 de euro, la cele de lux.

Berea locală costă 2,86 euro, fiind mai scumpă decât cea de import, iar o sticlă de apă costă 0,80 euro.

2. Paris

Pasiunea francezilor pentru arta culinară este binecunoscută peste tot în lume, Parisul fiind nu doar oraşul îndrăgostiţilor, ci şi universul culinar al francezilor.

Bucătăria pariziană îmbină atât preparate elaborate haute cuisine, cât şi rafinamentul noii gastronomii – cuisine nouvelle – definită  prin simplitate şi simţ estetic.

Cele mai folosite alimente sunt brânza, ciupercile, smântâna, vinul, gâsca, sardinele, scoicile, creveţii, caviarul, calamarii, cornurile şi produsele de patiserie, preparate într-o varietate inedită de delicatese şi specialităţi rafinate.

La rândul lui, Parisul se mândreşte cu numeroase restaurante cu stele Michelin – La Tour d’Argent, Le Grande Cascade, Le Meurice, Taillevent, Music Hall Restaurant sau Pierre Gagnaire fiind cele mai sonore în rândul gurmanzilor, dar şi multe bistro-uri şi cafenele mai accesibile pentru turişti.

O masă pentru două persoane costă între 50 şi 133 de euro, berea locală, 4 euro, mai ieftină decât cea de import, care este 5,67 euro, în timp ce o sticlă de apă costă 2,64 euro.

Citeşte pe pagina următoare despre alte 3 oraşe în care se mănâncă foarte bine!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!