Tendinţe în decoraţiunile de Crăciun 2010

De Nicoleta Galeteanu pe

Cu alaiul său de ritualuri şi tradiţii, Crăciunul trebuie să se plieze şi după tendinţe. Aşa că, anul acesta, dacă vrei să decorezi casa de sărbători ca la carte…
… iată ce te sfătuiesc specialiştii în design.

Se poartă ornamentele recondiţionate

Anul acesta stilul tradiţional rămâne în tendinţe, astfel că ornamentele din anii trecuţi îşi regăsesc utilitatea şi în acest sezon.

În acest fel evităm consumismul deplasat, în plus, refolosirea ornamentelor de anul trecut ne provoacă să fim creativi şi să participăm emoţional la decorarea casei, este de părere designerul Yvonne Toader.

Tendinţe în decoraţiunile de Crăciun 2010„Gama de stiluri este destul de amplă, dar o tendinţă de remarcat este aceea a bradului alb, în combinaţie cu ornamente bleu-turquoise şi nunaţe de bej pâna la maro”, ne spune Yvonne Toader, apreciind că este o tendinţă fresh, rafinată şi „aproape maritimă”.

O variantă care se înscrie în tendinţe este bradul cu globuleţe clasice, cu panglici mătăsoase, cu funde de saten sau transparente de tull şi combinaţia coloristică de roşu-verde-auriu, elemente care vor reînvia spiritul Crăciunului de altădată.

Pentru că este totuşi un stil tradiţional cu accente moderne, o metodă potrivită o reprezintă recondiţionarea ornamentelor.

Recolorarea manuală cu culori acrilice, aplicarea de fibre textile, frunze sau flori uscate pe globuri sunt doar câteva dintre procedeele pe care ni le propune designerul.

Fundele sunt un accesoriu indispensabil în acest sezon, pentru că punctează si dau ritm conceptului, apreciază ea. Acestea pot fi dispuse pe panglică în diagonală sau se pot fixa independent, pe ramuri. Evită însă să le aşezi simultan pe panglică sau în brad.

Tendinţe în decoraţiunile de Crăciun 2010Şi globurile rămân „pe val” în acest an, dar se poartă cele de dimensiuni cât mai mari, în schimb, sfătuieşte Yvonne Toader, este de preferat să evităm bomboanele de pom, beteala şi beculeţele „chinezeşti”.

Elemente obligatorii în living

În ce priveşte decorarea livingului, designerul recomandă o singură paletă de culoare şi de textură, dar mai ales fără excese de ornamente.

În schimb, din camera de oaspeţi nu trebuie să bradul şi masa de Crăciun, elemente obligatorii dacă vrei să aduci spiritul sărbătorii în casă.

La acestea poţi adăuga sfeşnice cu lumânări, lumânărele independente, crăciunica cu frunze roşii sau albe, în funcţie de stilul general ales, şi coroniţele, pe care le poţi găsi şi pe suport orizontal şi vertical.

Află cum poţi decora masa şi ferestrele de Crăciun.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2