Restaurantul unde ești servit de roboți în loc de chelneri

De Oana Savin, pe
Tehnologia este în plină dezvoltare, iar proprietarii unui restaurant din Budapesta au decis că este timpul ca roboții să ocupe un loc important în lume. De aceea, la cafeneaua Enjoy Budapest clienții sunt serviți de roboți-chelneri. Aceștia servesc mâncare și băuturi, spun glume, dansează cu copiii și interacționează cu clienții.

Localul, care a fost deschis de compania din domeniul IT E-Szoftverfejleszto, , are o întreagă echipă de roboți și își propune să familiarizeze publicul cu revoluția tehnologică din domeniul automatizării și inteligenței artificiale, relatează Reuters.

Roboții urmează trasee bine stabilite pentru a servi mâncare și băutui clienților, iar aceștia sunt rugați să nu stea în drumul mașinăriilor.

Alți roboți se ocupă cu distrarea clienților. Acesta este cazul lui Pepper, un robot „reecepționer” care poate susține o conversație și chiar dansează cu clienții.

Potrivit proprietarului localului, Tibot Csizmadia, Pepper a avut nevoie de mai multe modificări pentru a putea auzi ceea ce spun clienții în mediul zgomotos din cafenea.

Clienții par să fie fascinați de Pepper și uită astfel, de stilul mai greoi de servit al colegilor chelneri.

Iar temerile potrivit cărora un grad mai mare de automatizare și inteligență artificială ar putea lăsa oamenii fără slujbă sunt nefondate, spun specialiștii.

De fapt, avem de două ori mai mulți angajați ca înainte deoarece, ca să ținem operaționali între 16 și 20 de roboți de la 09:00 la 21:00 avem nevoie de specialiști în IT”, a declarat Tibor Csizmadia.

Sursă foto: Facebook/ Enjoy Budapest

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!