Plaja din Mamaia destinată persoanelor cu dizabilități, ocupată de turiști

De Oana Dinu, pe
Plaja terapeutică inaugurată în stațiunea Mamaia, destinată persoanelor cu dizabilități, a fost ocupată de turiștii care au ignorat regulamentul de funcționare.

Din acest sezon estival pe plaja din stațiunea Mamaia a fost inaugurată o zonă destinată persoanelor cu dizabilități de toate categoriile, dotată cu o  rampă de acces, fotolii mobile și un ponton plutitor. Suprafață de 2000 de metri pătrați se află în zona Cazino, lângă pontonul vechi al stațiunii. Reprezentanții Centrului Psihologic „Marea Neagră”, inițiatorii proiectului, spun că este „o plajă senzorială care se adresează celor cinci simţuri umane ce sunt stimulate astfel în mod direct”, conform Mediafax.

Întreaga zonă de relaxare nu are șezlonguri, este amenajată cu spațiu pentru cearșafuri, astfel încât turiștii să se bucure de nisip. Un punct de atracţie pentru toți copiii este pontonul plutitor instalat la malul mării, un loc de joacă perfect.

Problemele au apărut în momentul în care turiștii de ocazie au blocat pontul pentru a face plajă. Situația a fost făcută publică de psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului Psihologic „Marea Neagră”, care a publicat pe pagina personală de Facebook o fotografie și s-a arătat revoltat de ignorarea Regulamentului de Funcționare, care spune clar că zona este destinată exclusiv copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi.

O situație similară a avut loc recent, când un grup de tineri care consuma alcool a ocupat plaja, deși fumatul și consumul de băuturi este interzis, ținând cont de numărul mare de copii din acea zonă.

„La solicitarea mea de a părăsi zona de plajă mi-au răspuns sarcastic: Suntem aici deoarece medicul nostru de la Călăraşi ne-a prescris terapie cu bere”, a mai comentat psihologul.

Accesul pe tot sectorul de plajă şi participarea la ateliere este gratuită pentru persoanele cu nevoi speciale. Nu se percepe nicio taxă pentru niciun atelier organizat în această zonă.

Citește și: 

Glume pe seama lui Trump și Putin, virale pe internet

Artistă celebră, internată la o clinică de psihiatrie

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter