Mickey Mouse împlinește 88 de ani! Povestea șoricelului cu mănuși albe care a devenit emblema imperiului Disney

De Mihaela Dobre, pe
Este aniversare în imperiul Disney! Mickey Mouse, șoricelul devenit emblema companiei și al parcului de distracții cu același nume, a împlinit 88 de ani.

Citește și – Femeile care au inspirat legendele Disney. Actrițele și eroinele din desene animate, față în față

Îndrăgitul personaj a debutat în 1928, în filmul de animație „Steamboat Willie”. Patru ani mai târziu, în 1932, Mickey Mouse devine laureat la Oscar și cunoaște celebritatea în întreaga lume. Walt Disney a făcut la un moment dat o declaraţie care a devenit cunoscută referitoare la celebritatea lui Mickey: „Sper, doar, să nu pierdem din vedere un singur lucru: totul a început cu un şoarece”.

Disney a desenat personajul în timpul unei călătorii cu trenul și, deși inițial a vrut să îl boteze Mortimer Mouse, a cedat la insistențele soției și a acceptat, într-un final, numele sub care Mickey a devenit un fenomen internațional. Ideea cu Mickey Mouse a fost perfectă, era un șaorece umanizat care avea ceva din Charlie Chaplin.

Cu un farmec universal şi capacitatea de a stabili o legătură emoţională cu generaţii diferite din toată lumea, Mickey Mouse este un personaj care ocupă un loc special în inimile şi minţile celor care au crescut urmărind desene animate. În fiecare an, aniversarea lui este sărbătorită pe 18 noiembrie. La mulți ani, Mickey Mouse!

Iată alte cinci lucruri inedite pe care probabil nu le știai despre îndrăgitul personaj:

1.Lui Mickey Mouse i-a dat voce chiar Walt Disney până în 1946 când rolul a fost preluat de Jim McDonald. Jim a fost vocea lui Mickey timp de 30 de ani.

2. Mickey Mouse este unchiul a doi nepoţi, Morty şi Ferdy Mouse, care apar cu el în Mickey’s Steam Roller în 1934.

3. Topolino este numele italian al lui Mickey Mouse şi titlul popularei cărţi de benzi desenate publicate prima dată în decembrie 1932, ceea ce o face prima carte de benzi desenate Disney. În mod impresionant, peste 65% din cititorii lui Topolino au peste 18 ani.

4. Mickey Mouse are mai mult de 250 milioane de cititori în Europa cu peste 130 reviste disponibile în 25 de limbi, care s-au vândut în mai bine de 80 milioane de exemplare în ultimii doi ani.

5. Mickey îşi sărbătăreşte ziua de naştere cu o excursie în jurul lumii. Personajul va apărea, pe tot parcursul lunii noiembrie, în tot felul de locuri pentru a surprinde fanii.

Citește și – Walt Disney – Femeile, mereu pe locul doi

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!