Locuri celebre de pelerinaj din lume

De Nicoleta Galeteanu pe

Dintre toate locurile sfinte din lume, care nu sunt deloc puţine, Mecca şi-a câştigat statutul de cel mai vizitat loc de pelerinaj, atingând în acest an un număr record de aproape 4 milioane de pelerini.
În fiecare an, timp de patru zile, leagănul credinţei islamice atrage milioane de credincioşi musulmani la Mecca, locul naşterii profetului Muhammad.

Mecca, număr record de credincioşi

Anul acesta, ritualul islamic a întregistrat cel mai mare număr de pelerini de până acum. În toate cele patru zile de pelerinaj, autorităţile din Arabia Saudită estimează ca sanctuarul Ka’ba va adăposti aproximativ 4 milioane de musulmani, în condiţiile în care doar în prima zi de procesiune au sosit peste 2 milioane şi jumătate de musulmani îmbrăcaţi în veşminte albe.

Anul acesta, pelerinii vor călători cu metroul aerian pe urmele paşilor profetului Mohamed şi ai lui Abraham, autorităţile inaugurând cu prilejul sărbătorii o linie de metrou aeriană care face legătura între Mina, Arafat şi Muzdalifa.
Potrivit credinţei islamice, orice musulman trebuie să facă, măcar o dată în viaţă, un drum până la Mecca, leagănul islamului.

Betleem, vacanţa creştinilor de Crăciun 

De cealaltă parte, Crăciunul dă naştere la unul dintre cele mai ample şi importante procesiuni sfinte pentru credincioşii ortodocşi şi catolici din întreaga lume.

În fiecare noapte de 25 decembrie, peste 30 de mii de enoriaşi din toate colţurile lumii merg la Biserica Naşterii Domnului Iisus Hristos din Betleem, construită deasupra locului unde creştinii cred că s-a nascut Hristos.

Pelerinii vin din toate colţurile lumii – Europa, America de Nord – pentru a participa la liturghia de Crăciun şi a asculta mesajele pacificatoare ale patriarhului Fuad al-Tuwal. În fiecare an, Betleemul este vizitat de sărbători de mai mult de 200 de mii de persoane.

Vezi care sunt celelalte locuri sfinte vizitate din lume.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv