Skipper, cățelușa „miracol” născută cu 6 picioare, 2 cozi și 2 sisteme reproductive

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Joi, 25 februarie 2021, 16:06

Skipper, cățeluș rezultat din mixul raselor border collie și ciobanesc australian, are două regiuni pelviene, două sisteme reproductive și a fost descris drept un „miracol”. Cățelușa s-a născut cu șase picioare și două cozi și este primul care a supraviețuit acestei combinații congenitale.

Skipper, cățelușa „miracol” născută cu 6 picioare, 2 cozi și 2 sisteme reproductive

Pe lângă cele șase picioare și cele două cozi, Skipper are două regiuni pelviene și două sisteme reproductive. Cățelușa „miracol” mai are alți 8 frați și surori. Toți cei nouă s-au născut pe 16 februarie 2021, în Oklahoma, în timpul unei mari furtuni de zăpadă, a relatat Dr. Tina Neel, proprietara Spitalului Veterinar Neel, pentru CNN.

După furtună, proprietarii micuțului l-au adus la medic pentru analize. „Acesta este un miracol numit Skipper. Literalmente. A supraviețuit mult mai mult (4 zile) decât orice alt cățel cu această combinație congenitală. S-ar putea să observați că arată puțin diferit – are 6 picioare!”, a scris medicul pe Facebook.

Skipper, cățelușa „miracol” născută cu 6 picioare, 2 cozi și 2 sisteme reproductive

„Are un tip de tulburări congenitale conexe numite monocephalus dipygus și monocephalus rachipagus dibrachius tetrapus, ceea ce înseamnă pur și simplu că are 1 cap și o cavitate toracică, dar 2 regiuni pelviene, 2 căi urinare inferioare, 2 sisteme de reproducere, 2 cozi și 6 picioare, printre altele”, a completat.

Până la acest moment, Skipper a fost descrisă drept „foarte puternică”, crescând armonios, iar organele sale părând într-o stare bună. „Toate picioarele ei se mișcă și răspund stimulilor asemenea unui pui normal”, au mai spus medicii.

„Posibil să aibă nevoie de fizioterapie în viitor și de asistență în mobilitate odată cu înaintarea în vârstă.” Pentru cățelușă a fost deschis un fond de donații. Skipper a fost respinsă de mama ei și este hrănită cu biberonul pentru moment. În viitor va avea nevoie de asistență medicală și poate chiar și de operații.

Foto: Facebook

Citește și:

Cristina Ich, dezvăluire emoționantă despre viața și mama ei: „Foarte puțină lume știe lucrul ăsta”

Oana Roman, după aniversarea fiicei ei: „Mi s-a confirmat că anumiți oameni nu vor să fie în viața noastră”

Adina de la Heaven a spus cum i s-a schimbat viața de când a devenit mamă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!